Україна і РФ вже документально оформлюють процес повернення захоплених кораблів

Україна і РФ вже документально оформлюють процес повернення захоплених кораблів

Транспортування суден може тривати до 30 годин.

Росія сьогодні може віддати Україні захоплені торік буксир та два українські бронекатери. 24 моряки, які тоді потрапили у полон, повернулися додому на початку вересня, і лише зараз, напередодні “нормандської зустрічі”, Росія вирішила повернути захоплені кораблі «Бердянськ», «Нікополь» та «Яни Капу», йдеться в ТСН.12.00.

Згідно з автоматичною системою спостереження буксири «Титан» та «Гайдамака», які мають доправити в Одеський порт захоплені українські кораблі, нині перебувають на місці, де має відбутися передача. Ще одне пошуково-рятувальне судно «Сапфір» від ночі стоїть неподалік порту Ялта.

Вчора зранку з керченського порту росіяни відбуксирували два українські бронекатери та буксир «Яни Капу». Усі судна мають зустрітися в керченській протоці. Напередодні з посиланням на прикордонне відомство Росії повідомлялося, що повернення українських кораблів має відбутися сьогодні або зранку, або ближче до опівдня. Після цього «Титан» та «Гайдамака» почнуть буксирувати українські кораблі в бік Одеси.

За інформацією фахівців цей процес може тривати до 30 годин, тож бронекатери та буксир «Яни Капу» можна буде побачити в цій акваторії не раніше вівторка. Як стверджують джерела ТСН, саме зараз триває документальне оформлення процесу повернення захоплених кораблів. За інформацією командувача ВМС України, передавання суден триває за планом.

Нагадаємо, 25 листопада минулого року росіяни атакували два українські бронекатери та буксир, які здійснювали перехід з Одеси до Азовського моря. Напад стався якраз в керченській протоці, а вже у нейтральних водах окупанти розстріляли катери. Внаслідок обстрілу українські моряки отримали поранення. У полоні вони просиділи дев’ять місяців і лише на початку вересня відбувся обмін військовополоненими і бранці повернулися додому. 

 

Росія повертає українські бронекатери "Бердянськ" і "Нікополь" та буксир "Яни Капу"

Росія повертає українські бронекатери "Бердянськ" і "Нікополь" та буксир "Яни Капу"

Повʼязані теми:

Наступна публікація