Україна може відмовитися від переходу на літній та зимовий час: в уряді назвали умову

Україна може відмовитися від переходу на літній та зимовий час: в уряді назвали умову

Photo by Fabrizio Verrecchia on Unsplash

Якщо у ЄС ухвалять рішення про скасування переведення годинників, то Мінекономіки запропонує уряду розглянути можливість відповідних змін і в Україні.

В Україні можуть розглянути відмову від переведення годинника двічі на рік. Для цього відповідне рішення повинно бути ухвалено в ЄС.

Про це сьогодні, 23 жовтня, повідомляє пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

"Перехід на зимовий і літній час відбувається відповідно до постанови Кабінету міністрів України №509 від 13.05.1996 року "Про порядок обчислення часу на території України". Аналогічний порядок обчислення часу діє на території ЄС на підставі Директиви 2000/84/ЄС Європейського парламенту і Ради від 19.01.2001 про перехід на літній час", — йдеться у повідомленні.

Водночас Європейська комісія запропонувала розглянути питання щодо можливого скасування переведення годинника двічі на рік. Кожна країна ЄС повинна до квітня 2021 року визначитись, на якому часі вона залишиться: на літньому або зимовому.

"Мінекономіки здійснює моніторинг ініціатив Європейської комісії щодо зміни порядку обчислення часу в ЄС. У разі ухвалення на законодавчому рівні у ЄС рішення про скасування переведення годинників і з метою гармонізації нашого законодавства до ЄС, буде запропоновано Кабінету міністрів України розглянути можливість відповідних змін у законодавстві України", — зазначили у пресслужбі.

Нагадаємо, традиційно в останню неділю жовтня в Україні в ніч проти 25 жовтня о 04:00 ранку відбувається перехід на зимовий час. 

Як перехід впливає на здоров'я людини — читайте у нашому матеріалі.

Українці переходять на зимовий час: як звикнути до нового режиму

Українці переходять на зимовий час: як звикнути до нового режиму

Повʼязані теми:

Наступна публікація