Україна може втратити майже третину врожаю плодових через похолодання

Україна може втратити майже третину врожаю плодових через похолодання

Фото: pixabay.com

До України насувається ще один потужний циклон.

Синоптики прогнозують можливу втрату 30% урожаю плодових через різке похолодання на південному сході України.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" із посиланням на керівника агрометеорологічного відділу Гідрометцентру Тетяну Адаменко.

"Найбільш несприятливі погодні умови для плодових. Цього року раннє масове цвітіння абрикоса, ранніх сортів вишень, груш, почалося практично по всій території України і інтенсивні заморозки, зниження температури від -1 до -4 пошкодили плодові. Втрати складуть 30% - однозначно. Квітучі плодові найбільше постраждають в західних і північних областях", - каже вона.

За її словами, озимим культурам нічого не загрожує, навпаки, опади поповнили запаси вологи і врожай буде хорошим. Ранні посіви соняшнику і кукурудзи також не будуть пошкоджені.

Адаменко також додала, що до України суне ще один циклон з південного заходу, який накриє снігом Одещину.

"В Україні 20-21 квітня на півночі випаде сильний сніг, на півдні пройдуть сильні дощі. Далі циклон буде переміщатися через центральні, південні області на схід", - зазначила вона.

Після 23 квітня, коли циклони залишатимуть Україну, все ще зберігатимуться холодні процеси, але найменше опадів буде в Києві.

Прогнозується потепління від 26 квітня до +13... + 15, можливо до +20.

Нагадаємо, весняні морози охопили Україну: у частині областей, зокрема, на Полтавщині, Харківщині, Запоріжжі, Дніпропетровщині випав сніг, повідомляє ТСН. Ранок. Через таку погоду у західних областях знову увімкнули опалення, а у деяких містах на сході позакривали школи. Із четверга канікули будуть в учнів Миколаєва. 

У Дніпрі температура потроху знижується і наразі становить близько нуля градусів. На дорогах і тротуарах - слизько. Дорожні служби намагаються посипати підйоми, спуски та мости. Громадський транспорт ходить за графіком. Проте мокрий сніг валить дерева та рве дроти, що призводить до знеструмлення будинків та сіл. В Нікополі, Новомосковську та трьох районах області вже оголосили позачергові канікули через негоду. У більшості шкіл решти населених пунктів – скорочені уроки. Також запускають опалення у медичних закладах області.

Зовсім не квітнева погода шокує Україну

Зовсім не квітнева погода шокує Україну

Повʼязані теми:

Наступна публікація