Україна направила Туреччині ноту протесту через зустріч Ердогана з "депутатами" окупованого Криму

Україна направила Туреччині ноту протесту через зустріч Ердогана з "депутатами" окупованого Криму

Фото: Associated Press

З Ердоганом зустрілася Поклонська.

Україна направила Туреччині ноту протесту через зустріч російських "депутатів" від анексованого Криму з президентом Реджепом Ердоганом.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

"Інформація про зустріч президента Турецької Республіки Реджепа Ердогана із політиками, незаконно обраними на окупованій території України, викликає занепокоєння", - сказали у відомстві.

Зазначається, що разом з цим посла Туреччини в Україні запросили до Міністерства закордонних справ.

Інформація про зустріч президента Турецької Республіки Реджепа Ердогана із політиками, незаконно обраними на окупованій...

Опубліковано Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine Неділя, 13 жовтня 2019 р.

Як повідомлялося раніше, президент Туреччини Раджеп Таїп Ердоган вперше офіційно прийняв делегацію від РФ у складі якої були "депутати", що представляли анексований Крим. Серед делегатів РФ були два "депутати Держдуми" від анексованого Криму Наталія Поклонська та Руслан Бальбек. Перша опублікувала світлину з Ердоганом у соцмережах.

Нагадаємо, під час зустрічі з українським президентом Володимиром Зеленським Ердоган переконував, що Туреччина не визнавала незаконної анексії Криму і не зробить цього. Він також наголосив, що захист прав, інтересів і збереження національної ідентичності кримських татар, перебування їх на батьківщині в Криму залишатиметься пріоритетом для його країни.

Туреччина не визнавала і ніколи не визнає незаконну анексію Криму - Ердоган

Туреччина не визнавала і ніколи не визнає незаконну анексію Криму - Ердоган

Повʼязані теми:

Наступна публікація