Україна незабаром отримає чергову частину військової допомоги з США – Чалий

Україна незабаром отримає чергову частину військової допомоги з США – Чалий

Фото: УНІАН

За словами посла, Вашингтон ще розглядає можливість надати Україні летальну зброю.

Вже найближчими днями Україна отримає від США чергову частину військової допомоги. Про це у понеділок, 22 серпня, повідомив надзвичайний і повноважний посол України в Сполучених Штатах Валерій Чалий в ефірі "5 каналу".

"Останнім часом надходили партії оборонного обладнання. Можу вам сказати, зараз не називаючи точний день, але буквально найближчими днями будемо мати ще одну партію такого обладнання - те, що береже життя нашим хлопцям на лінії фронту", - розповів він.

Крім того, посол повідомив, що питання про надання Україні летальної зброї ще буде розглядатися.

"Рішення всі політичні, фінансові є. Відверто скажу, ця позиція не підтримується в Білому домі. І вплив тут великий, - зазначив він. - Я пояснюю це в Америці, що ви таким чином не просто надаєте нам зброю, ви даєте нам сигнал, що ви з нами, а ми віддаємо за вас також життя. І тому я думаю, що це [питання надання летальної зброї] можливо буде ще розглядатися. Те, що я точно можу сказати, що це не буде розглядатися до 8 листопада - до дати виборів. Зараз Америка сконцентрована на інших питаннях", - зауважив Чалий.

За словами посла, наразі відомо одне: питання надання Україні летальної зброї остаточно не закрито.

"Чи буде потім розглядатися? ... Відверто скажу, це інколи викликає відповідне незадоволення, але я буду це робити [піднімати питання летальної зброї]. Тому що я вважаю, якщо є політичне рішення Конгресу, то треба діяти і зробити наступний крок. Чи вдасться це зробити чи ні, покаже час. Але це питання не закрите", - наголосив Чалий.

Нагадаємо, що раніше командувач НАТО в Європі генерал Кертіс Скапаротті заявив, що США повинні постачати Україні зброю, якої вона потребує, в тому числі протитанкові ракетні комплекси Javelin. А генсек НАТО Йенс Столтенберг зазначив, що окремі держави-члени Альянсу можуть надавати Україні військову допомогу, в тому числі, постачати летальне озброєння

Негайно надати Україні летальну зброю закликав генерал армії США

Негайно надати Україні летальну зброю закликав генерал армії США

Повʼязані теми:

Наступна публікація