Україна обговорить на сесії Генасамблеї ООН нові затримання кримських татар на окупованому півострові

Україна обговорить на сесії Генасамблеї ООН нові затримання кримських татар на окупованому півострові

Фото: УНІАН

У МЗС засудили репресії проти кримських татар.

Міністерство закордонних справ України через останні нічні затримання кримських татар має намір ініціювати обговорення цієї теми на сесії Генеральної Асамблеї ООН. Засідання відбудеться 23 лютого.

Про це йдеться на сайті МЗС.

Українські дипломати висловили протест у зв’язку з обшуками і затриманням кримських татар,  здійсненими російською окупаційною владою. Перша заступниця голови МЗС Еміне Джапарова наголосила, що подібні дії вкотре показують на "повне ігнорування Москвою основоположних норм міжнародного гуманітарного права, своїх зобов’язань як держави-окупанта, готовність до використання незаконних силових методів для придушення політичного і релігійного інакомислення та блокування правозахисної діяльності на тимчасово окупованій українській території".

"Інформація про протиправну діяльність РФ на тимчасово окупованих територіях, зокрема щодо згаданих випадків незаконних обшуків і затримань, буде винесена Україною 23 лютого 2021 року на розгляд сесії Генеральної Асамблеї ООН у ході дебатів з пункту порядку денного "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України", - йдеться в повідомленні.

У МЗС закликали міжнародних партнерів надати належну оцінку незаконним діям РФ в тимчасово окупованому Криму.

Нагадаємо, уніч проти 17 лютого ФСБівці "навідалися" до помешкань семи кримських татар. Є інформація про шістьох затриманих. Їм нібито інкримінують участь в організації "Хізб ут-Тахрір". Своєю чергою, прокуратура Криму відкрила кримінальне провадження через обшуки російських силовиків. 

Новини України: у Криму ФСБ проводить незаконні обшуки в будинках кримських татар

Новини України: у Криму ФСБ проводить незаконні обшуки в будинках кримських татар

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Сесія Генасамблеї ООН. Головне
Наступна публікація