Україна отримала особливого чемпіона, якого номінують до Книги Гіннеса

Україна отримала особливого чемпіона, якого номінують до Книги Гіннеса

Чоловік подолав дистанцію триатлону, працюючи лише руками.

Броварчанин Олег Іваненко став національним рекордсменом із триатлону. На встановлення досягнення в чоловіка пішло півтори доби, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Спортсмен майже не спав, і зробив лише кілька коротких зупинок, аби підживитися. Чоловік провів у русі 35 годин поспіль. Дистанцію в 228 кілометрів Олег подолав, попри травму хребта, після котрої в нього не працюють спина, ноги та частина м'язів рук, а також відсутня терморегуляція. Своїм звершенням броварчанин довів, що недосяжних цілей просто не існує.

Броварчанин подолав дистанцію в 228 кілометрів, аби встановити рекорд з триатлону

Броварчанин подолав дистанцію в 228 кілометрів, аби встановити рекорд з триатлону

Медики ентузіаста лише підбадьорювали, а під час зупинок вимірювали пульс і тиск. Показники були стабільними, підстав для хвилювань за те, що здоров'я завадить досягти мети, не було. Підтримку спортсменові схвальним гудінням висловлювали водії на трасі, котрою рухався Олег, а також жителі селищ, що траплялися дорогою. Люди виходили до чоловіка з хлібом-сіллю та добрими словами.

Фінальний заїзд на візку Олег робив у День Конституції на головному стадіоні країні – НСК "Олімпійський". Рекордсмен зізнався, що найважчими стали останні 43 кілометри, бо від попередніх навантажень руки відмовлялися крутити важелі його візочка. Нагородою за волю став переможний фініш, привітання всіх очевидців цієї події та відзнака кращого триатлоніста країни від Книги рекордів України. Її представники вже подають заявку до світової Киниги рекордів Гіннесса, бо впевнені, що аналогів досягненню українця просто не існує.

Кореспондент ТСН Віталій Афанасієнко

Повʼязані теми:

Наступна публікація