Україна отримала перші 30 надпотужних тепловозів техногіганта General Electric

Україна отримала перші 30 надпотужних тепловозів техногіганта General Electric

Фото: General Electric / Facebook

П'ять доукомплектованих тепловозів General Electric в рамках першого етапу співробітництва з державною залізною дорогою 22 березня були доставлені в Мелітополь.

Україна отримала 30 тепловозів в рамках першого етапу співробітництва з найбільшим у світі виробником різних видів техніки General Electric Transportation. На завершення цього етапу 5 доукомплектованих тепловозів 22 березня були доправлені в депо Мелітополя з "Крюківського вагонобудівного заводу", повідомдяє прес-служба "Укрзалізниці".  

Серед досягнень цього етапу співробітництва - вперше здійснена в Україні локалізація залізничної тяги, рівень якої склав близько 10%. За словами голови правління АТ "Укрзалізниця" Євгена Кравцова, тільки за перші декілька місяців нові локомотиви General Electric змогли зробити більше 4 тисяч рейсів, перевезти більше 7,5 млн тонн вантажів. Загалом очікується, що завдяки новим локомотивам GE загальна економія пального складе більше 100 мільйонів гривень для "Укрзалізниці". Нині тепловози GE експлуатуються на регіональних філіях Придніпровської, Донецької, Одеської залізниці та здійснюють перевезення в напрямку промислових підприємств та порту Маріуполя, а також портів чорноморського регіону.

Тепловози GE продемонстрували більший середньодобовий пробіг на 47 % порівняно з серіями тепловозів, які здійснюють аналогічні перевезення в АТ "Укрзалізниця": він наразі складає 586 км. Односекційні тепловози ТЕ33АС мають високі тягові характеристики, збільшений міжремонтний період і здійснюють обсяг роботи, який виконують двосекційні тепловози 2ТЕ10 та 2ТЕ116. Їхнє технічне обслуговування здійснюється через 92 доби, тоді як тепловози "Укрзалізниці" потребують обслуговування кожні 2 доби. Вирізняються нові локомотиви і комфортними умовами праці локомотивних бригад.

Нагадаємо, співробітництво національного перевізника з General Electric відбувається в рамках контракту на суму в один мільярд доларів, згідно з договором, підписаним 23 лютого минулого року між АТ "Укрексімбанк" та GE та договором фінансового лізингу між ПАТ "Укрзалізниця» і АТ «Укрексімбанк» щодо 30 тепловозів виробництва GE.

Повʼязані теми:

Наступна публікація