Україна перед сніговим штормом: ДСНС, поліція та уряд почали підготовку до зимової негоди

Україна перед сніговим штормом: ДСНС, поліція та уряд почали підготовку до зимової негоди

Перший сніг у Києві / Фото: УНІАН

Стихію чекають у центральних і північних областях України.

В Україну приходить циклон із потужним вітром, снігопадами і дощами. Першими його вже цим вечором відчують південні регіони, а вже у середу погода зміниться в центрі та на півночі країни, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Рятувальники готують техніку, яка витягатиме застряглі авто з переметів на трасах, а в містах – трактори для чищення вулиць. Синоптики прогнозують до 20 сантиметрів снігу. "Налипання мокрого снігу на дротах, деревах, горизонтальних предметах і дорогах. І пориви вітру 15-20 метрів на секунду. Зростання висоти снігового покриву – від 18 до 20 сантиметрів. Це територія Київської, Черкаської, Кіровоградської областей", - уточнив керівник гідрометцентру Микола Кульбіда.

Сніг, дощ та пориви вітру: в Україні очікують погіршення погодних умов

Сніг, дощ та пориви вітру: в Україні очікують погіршення погодних умов

Половині областей пощастило – там буде дощ. "Штормове попередження в семи областях: Чернігівська, Київська, Житомирська, Черкаська, Полтавська, Кіровоградська і Миколаївська – сильний сніг, хуртовини. Луганська, Харківська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька і Херсонська – погіршення погодних умов за рахунок великих опадів у вигляді дощу", - розповів віце-прем’єр Геннадій Зубко.

Головний рятувальник запевняє, що техніки та речовин для обробки доріг вистачає, і вже дає наказ посипати шляхи, бо завтра сніг заважатиме. Також у ДСНС готують пункти обігріву та аварійні бригади для ремонту тепломереж і обірваних дротів. Перевізників просять обмежити їзду автобусів та фур, бо торік дальнобійники не дуже слухалися, а найбільші скупчення влаштували навколо Києва. Тепер посадовці переймаються місцями відстою на час негоди. "Київській області, звичайно, треба організувати взаємодію з областями, які до неї прилягають, для того, щоб раніше спрямовувати транспорт в об’їзд, щоб не створювалися затори на під’їздах до міста", - вважає Микола Чечоткін.

У Національній поліції обіцяють щось із фурами вирішити, а тим, кого на примусову стоянку не поставиш, спробують допомогти. "Буде здійснено, за необхідності, де буде ускладнено рух, супровід карет швидкої допомоги, спецтехніки, рятувальної служби, автобусів з пасажирами, з малолітніми дітьми", - пообіцяв Олександр Фацевич.

За традицією, найбільших проблем очікують на Одеській трасі. Минулої зими там буксували тисячі фур і легковиків. Втім, уже до кінця тижня циклон послабиться, опади вщухнуть. Та сніг навряд чи розтане, бо за ним насувається і похолодання.

Кореспондент ТСН Станіслав Фещенко

Повʼязані теми:

Наступна публікація