Україна переходить на літній час. Як підготуватися до переведення стрілок годинників

Україна переходить на літній час. Як підготуватися до переведення стрілок годинників

Фото: УНІАН

Спати доведеться на годину менше.

Цієї неділі, 27 березня, Україна переходить на літній час. А це означає, що прокидатись потрібно буде на годину раніше. О третій ночі за київським часом стрілки годинників слід буде перевести вперед на годину – до четвертої.

Зміна ритму життя часто супроводжується стресом для організму. І найтяжче люди переносять саме перехід на літній час. Через те, що прокидатися доводиться на годину раніше, на цей період припадає більшість спізнень на роботу. Чимало людей скаржаться на підвищену втомлюваність, зниження працездатності, дратівливість і депресію. Про це йдеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1".

І для того, щоб бути готовим до переведення годинників, дотримуйтесь наступних порад. Підготуйте сніданок і одяг з вечора. Так будете знати, що у вас буде час ще трохи полежати в ліжку. Бадьорий підйом забезпечить ритмічна музика. Вона налаштує на потрібну хвилю. А бадьоре музичне супроводження вранці надасть позитивної енергії на весь робочий день. Потім – контрастний душ, він легко прожене сонливість.

А після роботи візьміть за правило якнайбільше бути на свіжому повітрі. Це допоможе розслабитись, відпочити після роботи і отримати легку втому перед сном.

І нарешті універсальна порада – позитивний настрій і позитивне налаштування на новий день, роботу, близьких і друзів.

Нагадаємо, перехід на літній та зимовий час в Україні регулює постанова Кабінету міністрів від 13 травня 1996 року №509 "Про порядок обчислення часу на території України". Час переводять двічі на рік – в останню неділю березня переходять на літній час, а в останню неділю жовтня – на зимовий.

У 2011 році була спроба скасувати перехід на літній-зимовий час, але потім це рішення скасували через нарікання жителів Західної України (мовляв, уранці, коли треба йти на роботу, в школу чи дитсадок, там ще дуже темно надворі), а також через проведення в Україні футбольного Євро-2012.

Цього року знову прохають "не переводити годинник на літній час, залишити природній для українців час". Відповідну електронну петицію на сайті президента Петра Порошенка зареєструвала Ірина Кондратенко. Вона набрала трохи більше 450 підписів із необхідних 25 тисяч для розгляду.

Повʼязані теми:

Наступна публікація