Україна підписала угоду з Європолом

Україна підписала угоду з Європолом

Україна підписала угоду з Європолом

Фото: mvs.gov.ua

Тепер Нацполіція активно співпрацюватиме з правоохоронним органом Євросоюзу.

У середу, 14 грудня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков уклав угоду про співробітництво з Європолом. Про це повідмляє прес-служба МВС.

Європол, навідміну від Інтерпола, який здійснює спільні поліцейські операції, є правоохороним органом ЄС, який веде боротьбу з тяжкими міжнародними злочинами та тероризмом.

Завдяки укладеній угоді, українські правоохоронці зможуть брати участь у спільних поліцейських заходах разом із європейськими правоохоронцями, здійснювати обмін оперативною інформацію та встановлювати місцезнаходження злочинців.

Контактним органом Європолу призначено Нацполіцію. Зазначається, що для оперативного обміну інформацією та гарантії високого захисту лінії зв'язку буде встановлено спеціальне програмне забезпечення, яке нададуть європейські партнери.

Наразі з Європолом співпрацюють правоохоронні органи Австралії, Канади, Сполучених Штатів Америки, Ісландії, Норвегії, Монако, Швейцарії, Албанії, Македонії, Молдови та двома міжнародними організаціями: Євроюстом та Інтерполом.

Нагадаємо, раніше Україна підписала угоду з Польшею у сфері оборони. Зокрема розшириться спіробітництво у сфері обміну інформацією та проведенні науково-дослідних робіт для потреб збройних сил.

Повʼязані теми:

Наступна публікація