Україна посідає перше місце за кількістю психічних розладів у Європі

Україна посідає перше місце за кількістю психічних розладів у Європі

Фото: Reuters

Майже 2 мільйони українців щороку стають пацієнтами психіатричних лікарень.

Кожен третій українець страждає від нервових розладів, а Україна посіла перше місце у Європі за кількістю психічних розладів, йдеться у звіті Міністерства соціальної політики України, опублікованому сьогодні, 10 жовтня, у Всесвітній день психічного здоров’я.

Як свідчить статистика, наразі в Україні 1,2 млн жителів, а це понад 3% населення, страждає психічними розладами. Майже 2 мільйони щороку стають пацієнтами психіатричних лікарень. За оцінками фахівців, від різноманітних нервових розладів страждає кожен третій українець. А Україна вже не перший рік поспіль посідає чільне місце за кількістю психічних розладів у Європі.

Через нервово-психічні розлади людина втрачає працездатність, виводячи інвалідизацію від психічних захворювань на друге місце серед інших. За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров’я, до 2020 року психічні розлади увійдуть до першої п’ятірки хвороб, лідуючих за кількістю людських працевтрат. Вони залишуть позаду навіть серцево-судинні захворювання, які доволі довго тримають пальму першості у структурі захворювання населення земної кулі.

"Психічне здоров’я кожного в першу чергу залежить від нього самого і його близьких. Задача кожної сучасної людини зберігати свою душевну рівновагу, бути готовою до стресових ситуацій, і за необхідності звертатися за допомогою, а не пускати на самоплив симптоми перевантаження, депресії, емоційної нестійкості," - зазначається у звіті.

Фото: ТСН.ua

Нагадаємо, що днями світ охопив флешмоб #faceofdepression, в рамках якого люди показують фотографії на вигляд абсолютно щасливих людей, які покінчили з собою або думають про самогубство. У зв`язку з цим психіатр розказує, чи можна впізнати депресію "за обличчям" і як з нею боротися

У Запоріжжі дітей, що вступають до школи, змушують відвідати психіатра

У Запоріжжі дітей, що вступають до школи, змушують відвідати психіатра

Повʼязані теми:

Наступна публікація