Україна розпочинає спецоперацію для посилення безпеки на кордоні

Україна розпочинає спецоперацію для посилення безпеки на кордоні

Фото: Держприкордонслужба України

Операція "Кордон-2016" проводитиметься фактично на усій території держави.

Україна розпочинає спецоперацію для посилення безпеки на державному кордоні.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

Операція "Кордон-2016" триватиме в період із квітня по листопад. Основною її метою має стати зниження рівня протиправної діяльності на державному кордоні, в прикордонних районах та областях. Проводитиметься вона фактично на усій території держави.

"Це – черговий удар по діяльності злочинних груп. Операція сприятиме стабілізації обстановки не лише на державному кордоні, а й у центральних регіонах країни", - зазначають у відомстві.

До проведення заходів також буде залучено Європейське агентство з питань управління оперативною співпрацею на зовнішніх кордонах держав-членів Європейського Союзу "FRONTEX", Місію Європейського Союзу "EUBAM" та прикордонні відомства суміжних держав.

"Фактично, це перша операція загальнонаціонального масштабу, до якої будуть залучені не тільки більшість вітчизняних міністерств та відомств, але й представники правоохоронних органів суміжних країн. Вперше у ході операції будуть здійсненні комплексні перевірки злітно-посадкових майданчиків, аеродромів та причалів морських і річкових суден, відпрацьовані місця можливого накопичення незаконних мігрантів та об'єкти компактного проживання іноземців, посилено заходи контролю в прикордонних районах та спільного несення служби із прикордонниками країн ЄС", - йдеться в повідомленні.

Як додали у відомстві, також сплановано низку інших практичних заходів, спрямованих на протидію загрозам у сфері боротьби з незаконним переміщенням через державний кордон нелегальних мігрантів, підакцизних товарів, контрабанди наркотичних засобів та зброї.

Нагадаємо, що за прикордонники "накрили" майже півмільйона доларів контрабанди готівкою, яку намагалися перевезти в зону АТО. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація