Україна скасує всі авіарейси над Іраном – Гончарук

Україна скасує всі авіарейси над Іраном – Гончарук

Фото: УНІАН

Рішення переглянуть після встановлення всіх обставин авікатастрофи.

Всі українські авіакомпанії тимчасово припинять польоти у повітряному просторі Ірану після катастрофи пасажирського літака МАУ Тегеран-Київ. Про це під час термінового брифінгу заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Рішення ухвалене до з’ясування причин авіакатастрофи.

"До з’ясування причин цієї трагедії ми прийняли рішення про припинення роботи українських авіакомпанії у повітряному просторі Ірану. Як тільки причини будуть з’ясовані, рішення буде переглянуто", - наголосив він.

Вранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс "Тегеран-Київ". На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив.  Усі 9 членів екіпажу, а також 2 пасажири були громадянами України. РНБО опублікувала список загиблих.

За даними МЗС України, до падіння літака призвели технічні проблеми з двигуном. Версія теракту наразі не розглядається. Літак впав майже одразу після зльоту з аеропорту імені Імама Хомейні. 

Президент України Володимир Зеленський дав доручення генеральному прокурору відкрити кримінальне провадження щодо катастрофи літака МАУ в Тегерані.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Авіакатастрофа рейсу PS752 під Тегераном
Наступна публікація