Україна святкує День державного прапора: у Дніпрі та Харкові підготували масштабні "подарунки"

Україна святкує День державного прапора: у Дніпрі та Харкові підготували масштабні "подарунки"

Фото: УНІАН

Харків сьогодні також святкує День міста.

Україна святкує День прапора. Урочисте підняття національного стягу сьогодні, 23 серпня, заплановане чи не в кожному місті.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.

У Дніпрі до свята приготувалися заздалегідь. Там ще напередодні вивісили 300 синьо-жовтих прапорів на будівлі мерії. Стяги там - у кожному вікні.

Вночі прапор вивісили і в Харкові - на будівлі облдержадміністрації. І розміри тамтешнього національного символу вражають, передає журналістка Мар'я Уманська.

Довжина найбільшого харківського прапора - понад 30 метрів, і собою він закриває аж третину будівлі. З'явився він на фасаді облдержадміністрації сьогодні вночі, а от конструкцію змонтували ще напередодні вдень.

Цей прапор вивішують уже другий рік поспіль. Харківські архітектори та інженери спеціально для нього розробили мобільну конструкцію, яку закріплюють на фасаді.

На жаль, ця краса тішитиме харків'ян усього лише протягом свят, адже постійно прапор тут не залишать. Торік звучали пропозиції залишити прапор на фасаді адміністрації на постійній основі, але з якихось причин цей прапор вирішили зробити лише святковим атрибутом.

Узагалі сьогодні Харків зарясніє синьо-жовтими кольорами: окрім офіційних церемоній підняття прапора, українські символи з'явились у всьому місті, чи не на всіх будівлях у центрі майоріють прапори.

Для харків'ян сьогодні свято подвійне - окрім Дня Державного Прапора, місто святкуватиме ще й свій день народження. Тож ввечері на харків'ян очікує грандіозний концерт на площі Свободи. Сцену тут монтували всю ніч. Уперше за чотири роки від початку війни свято в Харкові буде масштабним.

"Наш Український Прапор – символ незламності духу українського народу та волі до перемоги. Вірю, що найбільші наші перемоги в ім'я України ще попереду. І синьо-жовтий стяг замайорить над Донецьком, Луганськом, Сімферополем та Севастополем!", - привітав українців зі святом президент Петро Порошенко.

Наш Український Прапор – символ незламності духу українського народу та волі до перемоги. Вірю, що найбільші наші перемоги в ім'я України ще попереду. І синьо-жовтий стяг замайорить над Донецьком, Луганськом, Сімферополем та Севастополем!

Опубліковано Петром Порошенком 22 серпня 2017 р.

Повʼязані теми:

Наступна публікація