Україна та Саудівська Аравія домовились про спрощення візового режиму

Україна та Саудівська Аравія домовились про спрощення візового режиму

Фото: Сайт президента України

Також було погоджено зниження плати за візи.

Президент Петро Порошенко заявив про досягнення домовленостей щодо спрощення візового режиму між Україною та Саудівською Аравією.

Про це повідомляє його прес-служба.

"Я з подивом дізнався, що візи до Саудівської Аравії є найдорожчими серед усіх країн світу для українців і, відповідно, візи до України – найдорожчими для саудитів", - зауважив він за підсумками офіційного візиту до Королівства Саудівської Аравії.

За його словами, під час зустрічі з королем Саудівської Аравії було досягнуто домовленостей про зниження розміру плати за візи, спрощення співпраці на рівні бізнесу та підприємців, а також активізації туристичних поїздок.

Це, на думку Порошенка, також сприятиме релігійним обмінам. Порошенко зауважив, що в Україні проживають близько 2 млн мусульман і вони матимуть можливість здійснити паломництво – Хадж до Саудівської Аравії.

"Ми домовились про те, що зробимо максимальне спрощення процедури Хаджу", - повідомив він.

Нагадаємо, сьогодні Порошенко прибув до Саудівської Аравії, де мав зустрітися із королем Салманом. 31 жовтня літак з президентом та його дружиною Мариною приземлився у цьому королівстві. Порошенко прибув до Саудівської Аравії з дводенним візитом.

Президент України проведе переговори з королем Салманом бін Абдулазізом Аль Саудом та спадкоємним принцем, віце-прем’єр-міністром, міністром оборони Мухаммадом бін Салманом Аль Саудом.

Під час зустрічей сторони обговорять питання двостороннього інвестиційного, торговельно-економічного та військово-технічного співробітництва. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація