Україна та Словаччина домовилися розблокувати роботу аеропорту "Ужгород"

Україна та Словаччина домовилися розблокувати роботу аеропорту "Ужгород"

Фото: УНІАН

Злітна смуга летовища закінчується на кордоні між двома країнами.

Українська та словацька сторони узгодили зміст угоди про визначення умов використання повітряного простору Словаччини в міжнародному аеропорту "Ужгород". Злітна смуга там завершується якраз перед кордоном і літаки після зльоту опиняються в іншій країні.

Двосторонні переговори між сторонами тривали два дні – 17 та 18 грудня, повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Він запевнив, що українська сторона максимально швидко забезпечить проходження внутрішньодержавних процедур погодження та сподівається на такі ж дії словацької сторони.

Міністр нагадав, що під час візиту президента Словацької Республіки Зузани Чапутової до України 16 вересня 2019 року, глави обох країн підтвердили необхідність активізації роботи сторін з метою якнайшвидшого укладання відповідної угоди.

Нагадаємо, аеропорт "Ужгород" фактично не працював останні два роки, від 2016-го. Навесні 2019-го відновили регулярне авіасполучення з Києвом, воно діяло не більше двох місяців. Згодом, 3 червня, польоти відновили.

Рік тому аеропорт "Ужгород" отримав європейську сертифікацію та отримав право приймати літаки. Сертифікація EASA дозволить літакам вільно використовувати небо Словаччини для здійснення польотів до Ужгорода.

Повʼязані теми:

Наступна публікація