Україна в полоні рекордних снігопадів: у яких областях досі обмежено рух, а де немає світла

Україна в полоні рекордних снігопадів: у яких областях досі обмежено рух, а де немає світла

Фото: УНІАН

Без світла через негоду в Україні 11 міст і сіл.

В Україні через негоду досі без світла перебуває 11 населених пунктів у двох областях. У зв’язку зі складними погодними умовами на автодорогах п'яти областей обмежено рух транспорту.

Про це повідомляють у пресслужбі ДСНС.

Зазначається, що наразі знеструмлення фіксують у Чернівецькій області – 6 населених пунктів та Житомирській – 5 міст та селищ. Наразі фахівці працюють над відновленням електропостачання.

Як уточнюється, для ефективної роботи дорожньої снігоприбиральної техніки обмеження руху великовагового та великогабаритного автотранспорту діють у:

  • Волинській області - на а/д Т-18-02 Маюничі-Шклинь (ділянка Торчин-Шклинь), Т-03-02 Піща-Козин (ділянка Володимир-Волинський-Павлівка) та Т-03-05 Нововолинськ-Локачі (ділянка Павлівка – Локачі).
  • Івано-Франківській області - на а/д Р-24 Татарів-Камянець-Подільський (ділянка м. Коломия – м. Городенка) та Р-20 Снятин-Тязів (ділянка м. Снятин – м. Городенка).
  • Вінницькій області – на а/д М-21 Виступовичі-Житомир-Могилів-Подільський (ділянка м. Жмеринка – м. Могилів-Подільський), Т-02-03 Погребище-Турбів-Сквира (ділянка смт Турбів – м. Погребище), Т-02-12 Вінниця-Шпиків-Комаргород (ділянка смт Тиврів – смт Шпиків).

Рятувальники пояснюють, що рух транспорту обмежено також через сильний вітер та утворенням переметів. Зокрема, обмеження руху автівок загального користування та фур тривають у Вінницькій та Хмельницькій областях. А на дорогах державного значення Рівненської області обмежено рух всіх транспортних засобів, виключення - спеціалізована техніка.

Наразі сніг чистить близько 1 тис. 540 осіб та 1 тис. 220 од. техніки від Служби автомобільних доріг. Для моніторингу ситуації погодних умов та надання допомоги, у Івано-Франківській та Закарпатській областях на перевалах від ДСНС чергує 10 рятувальників та 6 одиниць техніки. Додатково для розчистки доріг в Івано-Франківській області залучено інженерну техніку ІМР з сідельним тягачем та шнекороторний снігоочищувач Д-902.

На в'їздах до Києва продовжують діяти вісім пунктів обігріву, які вже надали допомогу понад 350 особам.

Нагадаємо, 14 лютого в Україні очікується поступове припинення опадів, послаблення вітру та посилення морозу. На дорогах країни ожеледиця. 

Новини України: як керувати авто під час негоди

Новини України: як керувати авто під час негоди

Повʼязані теми:

Наступна публікація