Україна вимагає від Росії скасувати призов мешканців Криму до своєї армії

Україна вимагає від Росії скасувати призов мешканців Криму до своєї армії

Фото: Міноборони Росії

МЗС висловило з цього приводу протест.

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест з приводу наміру Російської Федерації провести призов на військову службу в окупованому Криму.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС України.

"МЗС України вимагає від Російської Федерації скасувати призов на військову службу на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь (Україна)", - наголосили у відомстві.

Окрім цього, міністерство вимагає забезпечити неухильне дотримання Росією своїх міжнародних зобов’язань як держави-окупанта, а також у повній мірі виконати резолюції ООН.

Згідно з міжнародним гуманітарним правом, державі-окупанту забороняється примушувати осіб, котрі перебувають під захистом, служити в її збройних або допоміжних силах, так само, як і забороняється чинити тиск і вести пропаганду на користь добровільного вступу до армії.

Нагадаємо, на військову службу до російської армії збираються призвати понад 2 тисячі мешканців окупованого Криму. У Севастополі й Криму на військову службу призвуть понад 2 тис. громадян, які будуть виконувати військовий обов'язок на кораблях і в підрозділах берегових військ Чорноморського флоту.

Як зазначається, новобранців будуть доставляти до місць служби в складі призовних команд автомобільним, залізничним та авіатранспортом. Згідно з графіком перші відправки новобранців у війська заплановані на середину жовтня.

У Криму севастопольців призивають до служби у російській армії

У Криму севастопольців призивають до служби у російській армії

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація