Україна випередила Росію в рейтингу технологічно розвинутих країн

Україна випередила Росію в рейтингу технологічно розвинутих країн

Фото: Associated Press

Перелік склав американський щомісячний журнал Global Finance.

Україна увійшла до топ-50 найбільш технологічно розвинутих країн світу за рейтингом видання Global Finance. Про це повідомляє Голос Америки.

Укладачі переліку розмістили Україну на 44 сходинці та зауважили, що вона обігнала сусідню РФ, попри в 14 разів меншу економіку. "Можливо, це через те, що Україна з давніх часів була центром технологій колишнього Радянського Союзу і тепер вибудовує свою освіту та бізнес-інтереси з метою просування галузі високих технологій", - сказано в дослідженні.

Автори рейтингу наголошують, що Росія показала погані результати за всіма показниками, включаючи низький рівень використання смартфонів та конкурентоспроможності в сфері цифрових технологій. Індекс формували на основі чотирьох показників, включно з часткою інтернет-користувачів щодо загальної кількості населення. Також досліджували користування смартфонами, LTE, загальну конкурентоспроможність в галузі цифрових технологій, відкритості до розробки нових технологій та створення інновацій.

Раніше повідомлялося, що світова економіка може повернутися в епоху Великої депресії 1920-х років. Таке припустила директорка МВФ Кристаліна Георгієва під час виступу в Інституті міжнародної економіки Петерсона у Вашингтоні. Вона вважає, що "тривожна тенденція нагадує раннє ХХ століття — коли технології та інтеграція рівною мірою призвели до першої "позолоченої доби", потім до "Ревучих двадцятих" і, зрештою, до фінансової катастрофи".

Технології майбутнього: у Лос-Анджелесі відкрилася виставка побутової електроніки

Технології майбутнього: у Лос-Анджелесі відкрилася виставка побутової електроніки

Повʼязані теми:

Наступна публікація