Україна за рік стрибнула в глобальному рейтингу інновацій

Україна за рік стрибнула в глобальному рейтингу інновацій

Фото: УНІАН

Україна на 43-й позиції.

Україна піднялась на сім позицій у інноваційному рейтингу Global Innovation Index 2018, посівши 43 місце.

Про це йдеться у доповіді рейтингу.

У першій трійці - Швейцарія, Нідерланди та Швеція.

Сусідня Угорщина посіла 33 місце, Словаччина - 36, Польща - 39, Російська Федерація - 46, Молдова - 48, Румунія - 49, Білорусь - 86.

Доповідь "Глобальний інноваційний індекс 2018" містить інформацію про інноваційну діяльність 126 країн світу. 

Для оцінки використовують 80 параметрів, що дають повну картину інноваційного розвитку, включаючи огляд політичної ситуації, стану освіти, рівня розвитку інфраструктури та бізнесу.

У доповіді 2018 року проаналізували інноваційний ландшафт в енергетиці наступного десятиліття і потенційні області для проривних розробок в таких сферах, як виробництво електроенергії, зберігання, розподіл і споживання енергії. Також розглянули шляхи появи революційних інновацій на низовому рівні.

Глобальний інноваційний індекс – дослідження інноваційного клімату країн, яке проводить від 2007 року школа бізнесу INSEAD, а також Світова організація інтелектуальної власності та Корнельський університет. 

Раніше повідомлялось, що Україна на 33 місці у рейтингу найпотужніших націй світу. Відповідний рейтинг публікує видання Business Insider. Його створювали спільно US News та World Report. Так звана "потужність" країни визначалась політичною, економічною та військовою силою. Також враховувались можливі зовнішні впливи на політику держави, її роль  у регіоні, а також персона самого лідера нації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація