Україна вже забезпечена боєприпасами для реактивних залпових систем - Турчинов

Залишилося налагодити випуск боєприпасів для широкого спектру зброї власного виробництва.

Вітчизняні оборонні підприємства більше не мають дефіциту ракетних систем залпового вогню, повідомив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олександр Турчинов, передає "РБК-Україна".

"Ми зняли дефіцит, що виник у військах після 2014 року відносно забезпечення реактивних систем залпового вогню. Це стало особливо важливим після того, як ми втратили на арсеналах значну частину боєприпасів", - сказав Турчинов.

Він додав, що наразі в країні також налагоджено випуск широкого спектру зброї, яка потребує забезпечення боєприпасами. Йдеться про пістолети, автомати, кулемети, міномети та навіть потужну бронетанкову техніку та сучасні ракетні комплекси.

"Сьогодні перед нашими оборонними підприємствами стоїть завдання забезпечити виробництво всіх боєприпасів, які використовуються Збройними силами України", - додав Турчинов.

Нагадаємо, не так давно в Україні успішно випробували боєприпаси вітчизняного виробництва. Тепер український оборонний комплекс повинен швидко та ефективно налагодити їх серійний випуск. 

А у Гостомелі відбулася перша демонстрація польоту українського військового багатофункціонального безпілотного авіакомплексу "Горлиця". Пристрій довжиною 4,4 м із розмахом крил у 6,7 м та злітною вагою 200 кг може літати на відстань до 1 км та підійматися на висоту до 2,4 км. Максимальна швидкість машини становить 180 км/год. 

"Укроборонпром" випробував нові ракети для ураження наземних цілей

"Укроборонпром" випробував нові ракети для ураження наземних цілей

Повʼязані теми:

Наступна публікація