Українці із вищою освітою беруться за сезонні роботи, щоб заробити якусь копійку

Українці із вищою освітою беруться за сезонні роботи, щоб заробити якусь копійку

Українці за кілька гривень на день прополюють бур'яни

Мешканці нашої держави намагаються заробити влітку.  

Українці кинулися на сезонні роботи, проте, потримати сапу в руках охочих є небагато. 90 % безробітних - це економісти, бухгалтери та менеджери. у столиці їх учетверо більше, ніж попит на таких працівників, натомість, кваліфікованих працівників із реманентом бракує, — про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Наприклад, за 50 грн на день на сонці смажиться колишній менеджер зі збуту із дипломом будівельника Олександр, він уберігає молоді сосонки від бур'янів, бо 700 гривень щомісяця допомоги з безробіття мало йому допомагають.

На прополюванні лісу гнуть спини дипломовані фахівці. Бджолярку Галину тут важко не впізнати, її капелюх побував на багатьох сільгоспроботах, вона збирала смородину, полуницю, яблука та полола буряни. 15-20 грн щодня дівчину не влаштовують, але працює, щоб не турнули з центру зайнятості.

А центрі зайнятості кажуть, що 90 % людей, які сюди приходять, це люди із вищою освітою, як правило, економічною — менеджери, бухгалтера, хоча є попит на робітничі професії.

В Києві робітничі професії в широкому асортименті можна знайти біля метро "Вокзальна". На імпровізованій біржі праці сотні людей зі всієї України шукають заробітку, тут роботодавці інколи з'являються, але порядні роботодавці — рідше. Знайти роботу для цих людей – це половина справи, головне — це отримати зароблене. Юристи вже втомилися попереджати про ризики, приміром, головний із них — це непідписані угоди з працедавцем. Мовляв, роботодавцеві не слід вважати, що людина у костюмі банана, котра щось рекламує, не працює, бо хтось її на цю роботу таки наймав.

Ризик бути ошуканим не лякає цих людей, бо удома роботи теж немає, тому заробітчани розраховують на звичайну порядність працедавців. 

Нагадаємо, що українки заради кар'єри готові витрачати на нянь до 12 тис. гривень

Кореспондент ТСН Ігор Бондаренко.

Українці масово кинулися на сезонні роботи

Українці масово кинулися на сезонні роботи

Повʼязані теми:

Наступна публікація