Українці масово скасовують поїздки за кордон: хто зможе компенсувати збитки

Українці масово скасовують поїздки за кордон: хто зможе компенсувати збитки

Фото: Unsplash

Туроператори також зазнають збитків.

Українці масово скасовують поїздки за кордон. Утім, кошти за них повертають тільки тим, хто збирався їхати до країн, які закрили свої кордони. Чи можливо компенсувати збитки і як це зробити — йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Катерина чотири місяці тому купила квитки до парижа. Нині ж вирішила поїздку скасувала. Гроші за готель вдалося повернути, а за переліт - ні. "Білети акційні, тому сума не повертається", - каже дівчина.

Українці масово скасовують поїздки за кордон, підтверджують туроператори. Кажуть, що через це зазнають чимало збитків. Не можуть розібратись і з самими туристами, які хочуть компенсацій. “Незрозуміло, що робити. Завтра якусь країну закривають і все - ми не летимо. Значить потрібно скасовувати, знімати. Це досить складна ситуація”, - каже віцепрезидент Української асоціації турагенцій Максим Дереза.

Кошти повертають, якщо країна, куди їде турист, сама закрила кордон, а авіакомпанія скасувала рейс. На компенсацію потірбно чекати понад місяць. Якщо ж усе навпаки і турист просто побоюється їхати, то максимум, що можуть запропонувати - це перенести дати мандрівки.

Зіпсовані відпустки: чи можливо компенсувати збитки і як це зробити

Зіпсовані відпустки: чи можливо компенсувати збитки і як це зробити

"Якщо людина купила квиток, а сама відмовляється летіти, залежно від тарифу квитка, може бути відмовлено в поверненні грошей. Це законно", - наголошує адвокат Максим Марченко.

Звертатися до страхових фірм і реєструвати свій ризик "не полетіти", радить адвокат. Якщо туроператор або авіакомпанія гроші не повкрнуть, т о їх компенсує страхова. Щоправда, така послуга в нас не популярна. Більшість туристів прагнуть усе ж заощадити.

Кореспондент ТСН Святослав Родюк.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація