Скандалити в закладах українці також не люблять.
Часто відвідувати кафе можуть дозволити собі не більше 18% офісних працівників в Україні, при цьому лише 8% відсотків відвідують подібні заклади практично щодня, повідомляє кадровий портал hh.ua.
Більшість офісних працівників (60%) відвідує кафе і ресторани кілька разів на місяць. Ще 13% опитаних практично ніколи не ходять до закладів громадського харчування.
До кафе найчастіше приходять для того, щоб посидіти з друзями, випити кави або пообідати. Рідше в закладах вечеряють, святкують, проводять романтичні і ділові зустрічі. Снідати в кафе для українців справа зовсім незвична.
Головними критеріями вибору кафе або ресторану залишаються смачна кухня, ціни, атмосфера закладів, якість обслуговування, а не статусність, наявність Wi-Fi або вільних столиків.
А от чайові в ресторанах громадяни залишають майже завжди - 93%. Принципово не залишають бонусів офіціантам лише 5% опитаних, ще 2% погодяться залишити винагороду, якщо вона включена в рахунок.
Найчастіше розмір винагороди - 10% від суми чека. Рідше клієнти орієнтуються на 5% від розміру замовлення.
Зіткнувшись з поганим обслуговування, відвідувачі вирішують більше туди не ходити (77%) або не залишають офіціантові чайових (54%). Робити зауваження офіціантові стане лише третина опитаних.
Українським офіціантам, на думку респондентів, найбільше не вистачає ввічливості і хорошого знання меню. А шарм і приємна зовнішність у обслуговуючого персоналах в кафе зустрічаються дуже часто.