Українці не на словах знають, як захищати свою гідність – Зеленський

Українці не на словах знають, як захищати свою гідність – Зеленський

Фото: Сайт президента України

Президент розповів про згуртованість українців.

Президент Володимир Зеленський у річницю Революції гідності закликав громадян до єдності, щоб разом побудувати нову Україну. Про це він заявив під час заходів до Дня гідності та свободи у Києві, повідомляє сайт президента.

"День Гідності та Свободи – особливий для кожного з нас. Він пов’язаний з початком двох революцій, коли голоси мільйонів громадян злилися в єдиний голос нації, щоб твердо сказати: українці хочуть і будуть жити у вільній, демократичній і квітучій державі. Гідність і свобода – невід’ємні складові нашої ДНК. Саме тому українці не на словах знають, як захищати свою гідність і виборювати свободу на барикадах. У цій боротьбі, на жаль, ми заплатили найвищу можливу ціну – це людське життя", – сказав Зеленський.

Президент також зазначив, що у складні моменти українці завжди демонструють неймовірну згуртованість та єдність.

"Ми стоїмо одне за одного, незалежно від віку, статі, мови та віросповідання. І сьогодні, як ніколи, ми потребуємо такої ж єдності заради захисту країни, заради нашої незалежності, свободи і права самостійно обирати власне майбутнє, майбутнє країни, яку ми збираємося залишити у спадок нашим дітям. Усе це має нас об’єднувати", – додав глава держави.

Крім того, він разом з дружиною Оленою та прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком оглянули експозицію виставки "М3: Майдан. Меморіал. Музей" і карту-проєкцію основних місць, де розгорталися події Революції гідності.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський вшанував загиблих протестувальників Революції гідності.

На Майдані Незалежності люди збирають віче під гаслом "Ми маємо гідність"

На Майдані Незалежності люди збирають віче під гаслом "Ми маємо гідність"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація