Українці, яких два місяці утримували під вартою в Грузії, повернулися додому - Семенченко

Українці, яких два місяці утримували під вартою в Грузії, повернулися додому - Семенченко

Затримані у Грузії українці повернулися / Фото: facebook.com/Семен Семенченко

Їх затримали ще на початку грудня.

Громадяни України, яких утримували під вартою у Грузії протягом двох місяців за підозрою у незаконній купівлі та зберігання вогнепальної зброї, приїхали до України.

Про це у Facebook повідомив народний депутат Семен Семенченко.

"Вже дома! Українські добровольці (які через провокацію ФСБ просиділи два місяці в одиночних камерах Тбіліської в'язниці) повернулися в Україну", - написав він.

Вже дома! Українські добровольці (які через провокацію ФСБ просиділи два місяці в одиночних камерах Тблісской в'язниці) повернулися в Україну.

Опубликовано Семеном Семенченко Вторник, 5 февраля 2019 г.

Нагадаємо, 2 грудня з'явилася інформація, що у готелі "Альянс" грузинського Тбілісі правоохоронці затримали 7 українців. Серед затриманих - колишній грузинський військовослужбовець, який воював в українському батальйоні "Донбас" Лука Чхетія. Там також додали, що троє з семи затриманих є військовослужбовцями. Своєю чергою радник президента України Петра Порошенка Юрій Бірюков заявив, що серед затриманих був Семен Семенченко. Пізніше Міністерство внутрішніх справ Грузії підтвердило, що правоохоронці затримали шістьох громадян України та одного грузинського громадянина. 

У Грузії суд ухвалив рішення щодо шістьох затриманих українців

У Грузії суд ухвалив рішення щодо шістьох затриманих українців

Під час обшуків у готельних номерах поліція знайшла та вилучила пістолети "Беретта" і "Макаров", автоматичну ручну вогнепальну зброю та боєприпаси. Правоохоронці порушили кримінальну справу щодо незаконної купівлі та зберіганні вогнепальної зброї та боєприпасів. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація