Українці їдять бройлерів, яких лікують антибіотиками та забивають "гуманним" електрострумом

Дата публікації
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Українці їдять бройлерів, яких лікують антибіотиками та забивають "гуманним" електрострумом

Українські бройлери лікуються, як люди - антибіотиками / olex-kurinniy.livejournal.com

Лікарі кажуть, що від залишків антибіотиків у птиці в людей може розвиватися алергія. 

Українські споживачі, які купують куряче м'ясо на прилавках магазинів, не здогадуються, де й у яких умовах вирощують фабричних бройлерів. Журналісти програми "Територія обману" з'ясували, який шлях проходять маленькі курчата перед тим, як потрапити на обідні столи до українців.

Спершу курчата потрапляють в інкубаційний цех, де проходять по конвеєрній стрічці. Робітники вручну викидають курчат на стрічку з ящиків та перебирають "браковану" малечу. Якщо курча не здатне стояти на ніжках чи виглядає слабкішим за інших – воно ще живим відправляється у коробку зі сміттям.

А сильним особинам роблять подвійну вакцинацію та вивозять на бройлерну ферму. Там курчата у тепличних умовах живуть 44 дні, після чого їх відправляють на забій.

На бройлерній фермі зізнаються, що антибіотики курчатам таки колють – щоб лікувати.

Як вирощують українських бройлерів: курчат "гуманно" вбивають за допомогою електроструму

Як вирощують українських бройлерів: курчат "гуманно" вбивають за допомогою електроструму

Але керівник Харківського інституту птахівництва при академії наук України Олександр Терещенко каже, що використання антибіотиків на птаховиробництвах не контролюється належним чином.

"З економічної точки зору використання антибіотиків вигідно. При цьому птиця краще росте, набирає більшу вагу, менше хворіє. Але у нас у країні ніхто не контролює це", - вважає він.

Після проходження недовгого терміну, проводиться забій птиці. Виробники бройлерів стверджують, що він здійснюється "гуманно".

"Птиця насипається на конвеєрну лінію, працівники навішують її ще живою. Потім вона заходить в ванну оглушки, де її оглушає електрострумом. Тобто птиця залишається ще живою, в неї серце скорочується, б'ється. Потім ніж автоматично перерізає сонну артерію і кров з неї стікає. Тобто ми проводимо забій гуманно", - розповів директор департаменту м'ясопереробного виробництва однієї з українських птахофабрик Іван Зозуля. 


Як стверджують лікарі, антибіотики, які можуть залишатися в організмі бройлера до самої смерті, можуть викликати зниження імунітету у споживачів такої птиці. А на цьому фоні дуже часто загострюються усі хвороби, особливо – алергія.

"Тому на сьогодні в нас масове зростання алергічних реакцій. Починаючи, при цьому, з народження, й закінчуючи людьми похилого віку, які раніше ніколи й ні на що не мали алергії", - каже ендокринолог Лілія Таран.

Нагадаємо, у 2010 році в Росії оштрафували птахофабрику, що знищила мільйон курчат.

Наступна публікація