Українці здобули чотири медалі на Міжнародній олімпіаді з астрономії

Українці здобули чотири медалі на Міжнародній олімпіаді з астрономії

Фото: Міністерство освіти і науки України

За перемогу боролися близько 200 учасників з 39 країн світу.

Команда українських учнів та випускників шкіл здобула 4 нагороди – 2 срібні та 2 бронзові – на Міжнародній олімпіаді з астрономії та астрофізики, що відбулась у Пекіні.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

"Срібло" отримали Іван Рідкокаша, випускник Харківського фізико-математичного ліцею № 27, та Назарій Фортуна, випускник фізико-математичного ліцею-інтернату Львівського національного університету імені Івана Франка.

"Бронзу" – Павло Гілей, учень 11 класу фізико-математичного ліцею-інтернату Львівського національного університету ім. Івана Франка, та Максим Рябоконь, випускник Ліцею № 142 Києва.

Учасники змагалися у кількох турах: теоретичному, практичному, спостереженні за зоряним небом та командному. Закінчилися змагання 11 листопада.

Зазначимо, що Міжнародна олімпіада з астрономії та астрофізики – це щорічний конкурс, на який приїздить від країни одна команда, у складі якої до 5 школярів чи студентів. Переможців відзначають в індивідуальній першості та нагороджують золотими, срібними та бронзовими медалями, а також відзначаються похвальними грамотами та призами в окремих номінаціях, які встановлює країна-господар олімпіади.

Нагадаємо, 17-річна українка виграла найбільшу у світі олімпіаду з німецької мови та розповіла, як їй це вдалося. Школярка також дала поради тим, хто вчить іноземні мови.

Українська школярка представить унікальний пристрій на Міжнародній олімпіаді геніїв

Українська школярка представить унікальний пристрій на Міжнародній олімпіаді геніїв

Повʼязані теми:

Наступна публікація