Українці зможуть завантажити в "Дії" одразу два COVID-сертифікати: які саме і для чого вони потрібні

Українці зможуть завантажити в "Дії" одразу два COVID-сертифікати: які саме і для чого вони потрібні

Фото: Міністерство цифрової трансформації

Україна розробила два сертифікати для зручності ,каже Федоров.

Українці зможуть отримати в "Дії" одразу два COVID-сертифікати - внутрішній і зовнішній. Останній потрібен для подорожей до ЄС, а внутрішнім зможуть скористатися громадяни України під час майбутнього локдауну

Про це сказав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час брифінгу 20 серпня.

"У нас генеруються не один сертифікат, а два сертифікати. Один - для того, щоб подорожувати за межі нашої країни до ЄС, а інший сертифікат - внутрішній. Вони відрізняються тим, що в міжнародному ковідному сертифікаті більше інформації медичної, для того, щоб європейські колеги могли все перевірити і візуально, і технічно. І там немає фото - такі стандарти і внутрішня документація Європейського союзу. У внутрішньому сертифікаті - менше медичної інформації і є ваше фото, як інші документи можна перевіряти через QR-код без спеціального обладнання", - пояснив Федоров.

Голова Мінцифри додав, що Україна готується до нової хвилі коронавірусу і COVID-сертифікат можна буде використати, у разі посилення обмежень, всередині країни. За словами Федорова, не потрібно буде показувати паспорт, або інший документ, тому що у внутрішньому сертифікаті буде фото.

"Ми зробили це для того, коли МОЗ формуватиме певні політики у майбутньому. Ми чекаємо нові хвилі, ми не знаємо, що точно буде, але якщо з'явиться ситуація, де потрібно буде використовувати ковідні сертифікати всередині країни - не потрібно буде показувати паспорт, або внутрішній документ, тому що у внутрішньому сертифікаті буде ваше фото. Це дуже зручно і іншим телефоном без спеціального обладнання можна буде перевірити його дійсність. Тому ми зробили два сертифікати для зручності", - підсумував Федоров.

Нагадаємо, 19 серпня Євросоюз офіційно визнав, що українські COVID-сертифікати в застосунку "Дія" відповідають європейським, а тому дозволяють громадянам України вільно подорожувати з ними.

ТСН.ua розпитав про COVID-сертифікати у проєктної менеджерки у Міністерстві цифрової трансформації Катерини Чорногоренко і у Міністерстві охорони здоров'я України. Що це за сертифікат і чи пустять з ним до Європи — читайте у нашому матеріалі

Читайте також:

  • Не лише для поїздок: у МОЗ назвали привілеї, які матимуть українці з COVID-сертифікатами
  • Перша країна у світі визнала українське свідоцтво про вакцинацію: яка і коли туди можна буде поїхати

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Електронні COVID-сертифікати, Інтернет та нові послуги у "Дії": інтерв’ю з Михайлом Федоровим

Електронні COVID-сертифікати, Інтернет та нові послуги у "Дії": інтерв’ю з Михайлом Федоровим

Повʼязані теми:

Наступна публікація