В’ятровича обурило рішення Польщі закрити кордони для прихільників СС Галичина

В’ятровича обурило рішення Польщі закрити кордони для прихільників СС Галичина

Фото: unian.net

Голова Українського інституту національної пам'яті відреагував на заяву поляків.

На заяву Польщі про те, що українців з так званими антипольськими поглядами та прибічників СС Галичина не пускатимуть до країни відповів голова Українського інституту національної пам'яті (УІНП) Володимир В’ятрович на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що 2008 року, після оприлюднення архівів КДБ, став персоною нон ґрата в сусідній Росії, що не дивно, бо влада східного сусіда все ще прагне зберегти радянські міфи про минуле. 

"Щойно прочитав заяву чільника МЗС західної сусідки - Польщі. У ній погрози оголосити персонами нон ґрата посадовців, причетних до тимчасового призупинення пошуків польських могил в Україні та незаконного спорудження на українських теренах польських пам‘ятників," - пише він.

І вважає, що таким чином польська влада намагається покарати відповідальних осіб України за вимогу до польської сторони дотримуватися українського законодавства.

"Здається, цього разу Польща хоче піти навіть далі за Росію," - зауважив В’ятрович.

В 2008-му після того, коли почали відкривати архіви КГБ, дізнався, що став персоною нон-ґрата в Росії. Це не дуже здивув...

Опубликовано Volodymyr Viatrovych 2 ноября 2017 г.

Нагадаємо, трохи раніше глава Міністерства закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що влада країни хоче запустити процедуру, яка б унеможливила в'їзд через кордон людям, які сповідують антипольські погляди, зокрема підтримують ідеї СС Галичина та носять її мундири.

У Львові відбувся марш вишиванок на честь створення дивізії СС "Галичина"

У Львові відбувся марш вишиванок на честь створення дивізії СС "Галичина"

Повʼязані теми:

Наступна публікація