Українців попросили доносити на провайдерів, які не заблокували "ВКонтакте" й "Одноклассники"

Українців попросили доносити на провайдерів, які не заблокували "ВКонтакте" й "Одноклассники"

Фото: УНІАН

Раніше проти низки російських онлайн-ресурсів були введені санкції через їхній зв'язок із ФСБ.

Департамент кіберполіції Нацполіції просить інтернет-користувачів повідомляти про факти відмови інтернет-провайдерів від блокування російських сайтів та соцмереж, заборонених в Україні.

"Кожен провайдер телекомунікаційних послуг в Україні зобов'язаний заблокувати доступ до вказаних в переліку інтернет-ресурсів", - йдеться в заяві кіберполіції.

Правоохоронці наголосили, що Україна не блокує незалежні соціальні мережі, штаб-квартири яких розташовані не на території країни-агресора.

"Україна вперше ввела санкції щодо російських компаній Інтернет та медіагалузі, таких як: "Mail.ru Group", "Яндекс", "ВКонтакте", "Одноклассники", які є знаряддями гібридної війни. Саме ці важелі активно використовує ФСБ Російської Федерації (РФ), як агрегатор інформаційної агресії проти України, для проведення інформаційно-пропагандистських атак проти України", - пояснили в кіберполіції.

Також в департаменті оприлюднили e-mail, на який просять надсилати скарги.

Нагадаємо, 15 травня президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" щодо низки російських компаній. На три роки блокуються активи російських сайтів "ВКонтакте", "Одноклассники", "Мейл.ру" та "Яндекс", інтернет-провайдерам заборонено надавати доступ до вказаних ресурсів. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація