Українців продовжують годувати нітратами

Соковиті плоди приховують загрозу хто де: диня в шкірці, морква в серцевині, зелень - у стеблі.

Із сезоном динь і кавунів знову актуальною стає тема невидимої загрози - нітратів і пестицидів. ТСН дізналася: в деяких випадках прихована небезпека виявляється не такою вже і прихованою.

У гонитві за великим урожаєм землю "задобрюють" великою кількістю нітратів і пестицидів. "Кришталево" чистих овочів і фруктів у нас і вдень зі свічкою не знайти.

Від хімії продавці відхрещуються. Мовляв, гарні, соковиті плоди - результат грамотного догляду, а не токсичних домішок. Як доказ показують перехожим свій товар і пропонують продегустувати.

Зробивши контрольну закупку, йдемо в лабораторію. Насамперед перевіряємо кавун. Бо він – зірка у цю літню пору. Нашій ягідці пощастило, хоча беззаперечного тріумфу чистоти таки не вийшло. З дозволених 60 міліграмів нітратів на кілограм - прилади показали 5.

Соковиті плоди приховують загрозу хто де: диня в шкірці, морква в серцевині, зелень - у стеблі.

Вдома для перестраховки фахівці радять звертатися до народного методу "знешкодження" хімікатів. Будь-який овоч, фрукт замочити на дві години - нітрати мають здатність до розчинності у воді. Якщо вміст хімії критично перевищений, отрута нікуди не подінеться.

Якщо після смакування фруктів чи овочів стало зле, треба негайно випити сорбент і викликати лікаря. Медики кажуть, що отруєння нітратами призводить до ураження печінки, а також головного мозку.

Читайте також:

У Херсоні сміття міняють на кавуни (відео)

Американці навчилися змінювати смак фруктів

Екологічно чисті продукти в Україні купити неможливо

ВідеоНевидима загроза - нітрати і пестициди

Залиште свій коментар

Аватар
Залиште свій коментар

Коментарі до посту

Останні Перші Популярні Разом коментарів: