Деякі українські цукерки на третину складаються з небезпечних для здоров'я людини транс-жирів.
Українцям продають шкідливі для здоров'я цукерки - в них містяться небезпечні транс-жири, що викликають рак та захворювання судин, попереджає "Територія обману".
Експерти розказують, що натуральні інгредієнти в українських цукерках замінюють дешевими аналогами. В шоколад замість какао-масла додають пальмову чи кокосову олію, багату на вміст транс-жирів. Дієтологи називають їх "бульдозерами" організму, оскільки вони не розчиняються в організмі та руйнують клітини, призводять до онкологічних захворювань і хвороб серця.
Транс-жири є забороненими для використання у виробництві шоколаду. Проте виробникам дозволяється додавати їх у шоколадну глазур або начинку до солодощів.
Для того, аби виявити який шоколад натуральний, не обов'язково проводити спеціальні експертизи. Фахівці радять його просто понюхати. Якщо шоколадна плитка пахне олією – вживати її суворо заборонено. Такі солодощі можуть викликати отруєння організму людини. Також справжній шоколад повільно тане у руках та не забруднює їх.
Як показало дослідження програми, деякі цукерки українського виробництва на третину складаються з транс-жирів. Тому, аби не зашкодити своєму здоров'ю, перед покупкою слід уважно вивчити склад солодощів та довіряти лише перевіреним виробникам.
Нагадаємо, раніше на Чернігівщині 43 дітей з інтернату об'їлися цукерок і потрапили до лікарні.