Українець побив усі вітчизняні рекорди, проживши 10 років з чужим серцем

Українець побив усі вітчизняні рекорди, проживши 10 років з чужим серцем

Едуард Соколов вже 10 років живе з пересадженим серцем

Едуард Соколов - єдиний в Україні, кому вдалося прожити з пересадженим серцем стільки часу.

Харків'янин Едуард Соколов вже 10 років живе із пересадженим серцем. Це перша людина в Україні, яка змогла прожити з чужим серцем такий термін.

Як йдеться в сюжеті ТСН.19:30, Едуард Соколов - перший українець, який не просто успішно переніс трансплантацію серця в Україні, а й б'є вітчизняні рекорди довгожительства після операції такої складності.

Йому зробили таку трансплантацію одному з перших - рівно 10 років тому. За весь цей час дочекатися на донора пощастило лише 6 українцям. Ще один щасливець уже 7 років після операції живе в селі на Черкащині.

Харків'янин вже 10 років живе з чужим серцем

Харків'янин вже 10 років живе з чужим серцем

Сам же Едуард Соколов зізнається, що своє нове серце підкорив не відразу. Йому довелося з ними багато "розмовляти" і просто подружитися, щоб воно пропрацювало довго.

"В нас є пацієнти, які живуть після німецьких пересадок, польських, білоруських. Але це єдиний пацієнт, який пережив 10-річний рубіж", - розповідає український хірург Борис Тодуров.

Водночас Едуард Соколов не планує зупинятися на досягнутому рекорді довгожительства із пересадженим серцем, а збирається побити усі світові рекорди.

Як повідомлялося раніше, в Україні діти помирають і стають каліками після щеплень, а лікарі запевняють, що вакцини не винні.

Кореспондент ТСН Ольга Мальчевська.

Повʼязані теми:

Наступна публікація