Українець зазіхнув на Книгу Гіннеса та присвятив рекорд Дню Незалежності

Українець зазіхнув на Книгу Гіннеса та присвятив рекорд Дню Незалежності

Хлопець із Дніпропетровщини хоче перевершити світове досягнення з вертикального віджимання.

Українець Віктор Набок замахнувся на рекорд із вертикального віджимання – це коли атлет стоїть на руках і віджимається вгору без опори. Спортсмену 27 років, родом він із невеличкого села Дубовики на Дніпропетровщині, тренується з п'яти років, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Звичайна розминка перед історичним для нього днем: "У мене мандраж, я хвилююся". Він зізнається, що заснути напередодні зміг тільки після заспокійливого. Віктор мріє потрапити в Книгу рекордів Гіннеса з найбільшою кількістю вертикальних віджимань за хвилину – хоче зробити їх 50.

Українець Віктор Набок встановлює світовий рекорд із вертикального віджимання

Українець Віктор Набок встановлює світовий рекорд із вертикального віджимання

На малій батьківщині за сина переживають батьки – саме Юрій Миколайович почав привчати маленького Вітю до спорту. Першим турніком стала швабра. Хлопчик два роки звикав до режиму, тато мотивував його, як міг. Із семи років син зрозумів, що спорт – його життя. Атлет-аматор робить 55 віджимань за 45 секунд і отримує оплески. "Ну, наче вийшло", - радіє він.

Далі постає питання присвяти досягнення. "Кому присвятити? Рідним, близьким, у нас 24-го числа День Незалежності – нехай це буде до Дня Незалежності цей рекорд! Для всіх, Україна – ми найсильніші", - радіє рекордсмен. Відео з виступом українця відправляють у Лондон – у головному офісі Книги рекордів Гіннеса вирішать остаточно, чи все Віктор зробив правильно. Хай там як, а попереднє світове досягнення, білоруса Сергія Кудаєва, українець побив – зробив на 10 віджимань більше.

Як повідомлялося, нью-йоркський заклад Feltman’s of Coney Island приготував гігантський хот-дог на честь 152-річчя з винайдення цього фастфуду. Тепер він претендує на звання найбільшого в світі.

Кореспондент ТСН Дмитро Фурдак

Повʼязані теми:

Наступна публікація