Українська делегація може поїхати у Страсбург на січневу сесію ПАРЄ

Українська делегація може поїхати у Страсбург на січневу сесію ПАРЄ

Фото: Сайт Парламентської асамблеї Ради Європи

За словами Ясько, там буде непросто.

Комітет Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва 13 січня схвалив постанову про участь української делегації в січневій сесії в ПАРЄ. Тепер цей документ повинні ухвалити на пленарному засіданні Верховної Ради, яке відбудеться "найближчими днями".

Про це у своєму Facebook написала голова комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Єлизавета Ясько.

Зокрема, Ясько пояснила повернення до ПАРЄ бажанням української делегації "гуртуватися з партнерами, друзями та переконувати опонентів, щоб допомогти Раді Європи вийти з кризи та повернутися на шлях дотримання європейських цінностей". Вона також аргументувала це тим, що Україна від 1995 року член Ради Європи і виконує Статут організації й свої зобов'язання.

"Наша делегація повинна їхати до Страсбурга – щоб боротися там за Україну та європейські цінності для самої Ради Європи. Ми усвідомлюємо, що там буде непросто. Але нова делегація має нову стратегію та конструктивну програму дій на зимову сесію ПАРЄ", - йдеться в дописі Ясько.

Також нардепка подякувала спікеру Ради, постпреду України при Раді Європи, а також представникам міністерства закордонних справ і Офісу президента за підтримку позиції української делегації. Зазначимо, що найближчу сесію ПАРЄ заплановано на 27-31 січня в Страсбурзі.

Комітет схвалив постанову про участь української делегації в січневій сесії в ПАРЄ! Сьогодні дуже важливий...

Опубликовано Lisa Yasko Понедельник, 13 января 2020 г.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила рішення не направляти нову делегацію на осінню сесію Парламентської асамблеї Ради Європи на знак протесту проти повернення Росії. Протягом проведення сесії Україна проведе консультації із партнерами для винайдення спільних підходів до ситуації із безумовним поверненням Росії до ПАРЄ, а також закликала провести розширені консультації з цього питання.

Раніше, 25 червня ПАРЄ підтримала резолюцію, яка змінює санкційний механізм. У цьому ж документі РФ запросили повернутися до роботи в Асамблеї без обмежень права голосу. 118 делегатів проголосували за, 62 - проти, ще 10 утрималися. Перед цим ПАРЄ відхилила понад 200 поправок, які підготувала українська делегація задля блокування повернення російської делегації до цієї організації.

Разумков у Раді Європи підтримав відмову української делегації від участі у ПАРЄ

Разумков у Раді Європи підтримав відмову української делегації від участі у ПАРЄ

Повʼязані теми:

Наступна публікація