Українська команда виготовляє їстівні скульптури на кондитерській першості світу в Парижі

Майстри мріють про повернення додому з перемогою.

Двоє українців беруть участь у світовому чемпіонаті кондитерів, котрий відбувається в Парижі. За два дні вони планують виготовити близько сотні авторських тістечок і три їстівні скульптури, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Інженер Володимир Прищепа спершу думав, що кулінарія – це хобі. Однак тепер він профі, котрий спеціалізується на карамелі. Його колега Катерина Крижанівська знайде мало рівних у шоколадних справах. Разом вони обрали собі тему "парфуми та косметика" та вирішили змайструвати в Парижі карамельний флакон, шоколадну жінку і подіум для десертів. Вигадували і тренувалися протягом восьми місяців. "Має бути максимальна кількість ручної роботи. Важливо зробити швидко і акуратно", - розповіли конкурсанти.

 Із собою українці прихопили важливі інгредієнти: пюре для морозива, мадагаскарський перець, формочки, інструменти. Вийшло загалом шість валіз і 150 кг ваги. Кондитери сподіваються вразити вибагливих французів своєю майстерністю та просять тримати за них кулаки вдома. Куди мріють повернутися з перемогою.

Кореспондент ТСН Тетяна Фруктова

ВідеоДвоє українців стали учасниками світового конкурсу серед кондитерів

Солодкий марафон українців стартував сьогодні зранку. Українська команда обрала собі тему - парфуми та косметика. В їхніх планах змайструвати три скульптури - карамельний флакон, шоколадна жінка і подіум для десертів.

Двоє українців стали учасниками світового конкурсу серед кондитерів

Залиште свій коментар