Українська контррозвідка розсекретила супертаємну технологію російської ФСБ

Українська контррозвідка розсекретила супертаємну технологію російської ФСБ

Фото: YouTube

В Україні діє нелегальна система миттєвих грошових переказів з окупованими територіями.

Українська контррозвідка розкрила супертехнологію російської ФСБ. На це знадобилося кілька років. Зчитати файли на мікрочипі можна лише спеціальним ключем. Ним виявився музичний файл. Саме він і відкрив секретну базу файлів ФСБ.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

Цей маленький чип став великою проблемою для ФСБ. До Одеси його привіз Вадим Карпов, більш відомий у ФСБ під прізвиськом "Композитор". Чип призначався російському агентові, завербованому серед офіцерів Служби безпеки України. "Композитора" взяли ще взимку на гарячому. І розшифрували, що було на цьому маленькому мікропристрої.

МікроCD-картка - це контейнер для зберігання таємної інформації. На ньому встановлено приховане програмне забезпечення. Це забезпечення розроблене фахівцями, і, треба визнати, талановитими фахівцями ФСБ РФ.

Куратор із ФСБ представляється як Павло Кірсанов. Його справжнє, засекречене, ім’я - Павло Воронін, спадковий чекіст. Його батько Сергій Воронін - ветеран ФСБ. Поки жвавий пенсіонер запально танцює з темпераментною партнеркою на півночі Росії, його син втрачає кілокалорії в Криму, вирішуючи складне кремлівське завдання: як проникнути у середовище найвищих офіцерів СБУ, поліції, армії та флоту.

Підполковник дореволюційного складу МВС України Олександр Жигало зараз змушений пересуватися казенними коридорами в браслетах і з мішком на голові. Зізнається - він агент ФСБ на зарплаті. Є навіть його письмова угода з російським "чекістом" Вороніним.

"Що добровільно зобов'язуюся надавати сприяння Федеральній службі безпеки", - каже агент ФСБ Олександр Жигало.

Саме він мав переконати своїх армійських друзів постачати секретну інформацію для ФСБ.

"Щось цікаве будете казати нам, а ми вас за це будемо фінансово стимулювати", - сказав Жигало.

 

Проте, як кажуть контррозвідники, остаточною метою полювання ФСБ мала стати друга особа в керівництві Військово-Морських Сил України - начальник штабу ВМС Роман Гладкий. Невже ФСБ може так високо заповзти в силові структури? Значна частина українських моряків має в Криму нерухомість. Це слабка ланка. Намагаємось дізнатися, як і на що саме тиснули "ефесбешники", щоби вплинути на начальника штабу ВМС.

"Даю слово офіцера, що, як тільки це закінчиться, я з вами поспілкуюсь. Зараз це тільки зашкодить нашій загальній справі", - сказав телефоном Гладкий.

Під час цієї операції контррозвідка викрила фінансовий канал, яким ФСБ розраховувалась з інформаторами в Україні. В одній розмов зі своїм агентом "ефесбешник" Воронін пропонує скористатися каналом, який вподобали міжнародні терористи:

"Ты слышал про систему "Хавала"? Это надежно. И, чего греха таить, даже террористы ею пользуются".

Тож терористи можуть переправляти в Україну будь-які суми? Якось не віриться. Проте, аби перевірити це, їдемо на найбільший в Одесі ринок. "Хавала" чи "Хаваля" - це підпільна система переказу грошей. Діє скрізь у всьому світі. Крим - не виняток. Звідти сюди можна відправити шалені суми. Непомітно для держави. Тут, в Одесі, цей бізнес контролює в'єтнамська спільнота на знаменитому ринкові "Сьомий кілометр".

В’єтнамські міняйли щоденно пропускають через свої руки шалені суми. Моя легенда – хочу таємно одержати з Криму 10 тисяч доларів. Цікавлюсь, чи можливо. Кажуть, що без проблем. Відсотки за послугу – 100 доларів, тобто 1%. "Переказ" можна буде забрати майже одразу – через 20-30 хвилин. Це дешевше і швидше, ніж будь-який грошовий переказ. Але це означає, що чекіст Павло Воронін не бреше: для брудних гонорарів зрадникам українського кордону не існує.

Андрій Цаплієнко

Повʼязані теми:

Наступна публікація