Українська вчителька, яка претендує на мільйон, мріє витратити його на освіту сільських учнів

Українська вчителька, яка претендує на мільйон, мріє витратити його на освіту сільських учнів

Українська вчителька, яка претендує на мільйон, мріє витратити його на освіту сільських учнів

Нагородження переможця відбудеться у березні в Дубаї.

Українка вперше потрапила до списку 50 найкращих учителів світу. Кропивничанка Ганна Дудич побореться за першість та премію в мільйон доларів. Учительський рейтинг Global Teacher Prize існує третій рік. Шкільних викладачів нагороджують за нові підходи і прагнення зробити освіту в своїх країнах кращою, йдеться в ТСН.16.45.

Учителька працює в Кропивницькій гімназії імені Тараса Шевченка. Викладає англійську мову у середніх і старших класах. Сьогодні в неї вісім уроків і чергування по гімназії.

Ззовні звичайна українська школа. Однак підхід до викладання тут інший. Молода вчителька англійської раз у раз бере участь у різних грантових проектах, виграючи для рідної гімназії новітнє устаткування.

На уроках діти гуляють вулицями Лондона в окулярах віртуальної реальності, обговорюють побачене. Знання здобувають граючись і спілкуючись. Цей той випадок, коли на уроки учні йдуть з радістю.

Журі міжнародного вчительського конкурсу це теж оцінило. Нині Ганна Дудич вийшла до фіналу конкурсу. 50 найкращих вчителів обрали серед двадцяти тисяч претендентів з 179 країн світу. Переможцю ж вручать мільйон доларів на втілення власного освітнього проекту. В української вчительки він такий: 

"Обладнати такі стім-лабораторії в невеликих мікроавтобусах, в яких би знаходилося декілька комп'ютерів, мобільний Інтернет, можливо телескоп, можливо якісь документ-камери. Подорожувати з усім цим обладнанням по сільським школам і долучати дітей до стім-освіти", - розповідає Ганна Дудич.

Нагородження переможця відбудеться у березні в Дубаї, куди за кошти організаторів запросять фіналістів. Колеги та учні бажають своїй улюбленій вчительці перемоги.

Повʼязані теми:

Наступна публікація