Українське консульство направило запити для дозволу відвідати українських моряків – Денісова

Українське консульство направило запити для дозволу відвідати українських моряків – Денісова

Фото: Reuters

Їх надіслали до МЗС Росії та адміністрації СІЗО.

Українське консульство у Москві направило офіційні запити до МЗС Росії та адміністрації СІЗО "Лефортово" та "Матросская тишина" щодо можливості відвідати українським консулом військовополонених, зокрема, поранених.

Про це повідомила українська обмудсмен Людмила Денісова у Facebook.

"Про надходження відповіді повідомлю негайно", - пообіцяла вона. Уповноважена з прав людини додала, що завтра, 4 грудня, зранку консульські співробітники будуть з’ясовувати інформацію щодо внутрішньотюремних рахунків, які начебто відкриті для українських моряків, та про порядок переведення на них коштів. Про це родинам військовополонених буде повідомлено окремо.

Отримала інформацію від консульства України у Москві про те, що його співробітники направили офіційні запити до МЗС...

Опубліковано Людмилою Денісовою Понеділок, 3 грудня 2018 р.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому, за даними української влади, поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон.

Згодом так звані суди в анексованому Криму заарештували їх на два місяці. Після цього моряків доправили до СІЗО у Москві. Всіх їх звинувачують у начебто незаконному перетині російського кордону.

Повʼязані теми:

Наступна публікація