Українські копи та прикордонники "вступили" до поліційної академії в Техасі

Українські копи та прикордонники "вступили" до поліційної академії в Техасі

Фото: ТСН

Подивитися на навчання приїхав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Правоохоронці з України здобувають нові для себе знання та навички в академії силових структур США у Х’юстоні, штат Техас. Там українці, зокрема, поліпшують свою фізичну готовність до виконання службових завдань і вдосконалюють дії при перехопленні злочинців, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Лише з грудня цей прийом застосовують на практиці на вулицях. Наскільки я знаю, вже сімох підозрюваних так зупинили і успішно затримали", - коментує новацію у викладанні інструктор Едді Спенгл. Гості з України разом із американськими силовиками відпрацювали маневри зі звільнення захоплених у заручники школярів. "Демонстрували штурм автобуса, був штурм автомобіля і літака. Плюс до того ми вже на дві операції їздили з поліцією Х’юстона. Як спостерігачі, звичайно", - розповів лейтенант Сергій Кучеренко.

Українські правоохоронці розпочали навчання новим маневрам перехоплення у Техасі

Українські правоохоронці розпочали навчання новим маневрам перехоплення у Техасі

Частина навчання відбувається за партами – там нудніше, однак навички так само необхідні. Українських копів навчали правильно складати протоколи. "Поліцейським треба справлятися з низкою ситуацій, але найголовніше – вони повинні знати закон і розуміти, як себе захищати", - пояснили силовики. Сержант Пінкертон дивується українській системі звань, адже у США жоден коп не може стати майором просто за вислугою років – академією там керує капітан, а всі викладачі мають звання сержантів.

Українські ж посадовці готують уже нову групу правоохоронців для курсів у США. Планується, що копи вчитимуться разом із американськими кадетами, а також із ними окремо працюватимуть інструктори.

Кореспондент ТСН Яна Слєсарчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація