Українські курорти біля моря: де цьогоріч дешевше та комфортніше відпочивати

Українські курорти біля моря: де цьогоріч дешевше та комфортніше відпочивати

Журналісти дослідили Кирилівку, Коблево і Затоку.

Напередодні святкових вихідних три знімальні групи ТСН із різних регіонів України вирушили до Чорного та Азовського морів, щоби проінспектувати дорогу, рівень сервісу та температуру води. Антон Страшко подолав шлях з Києва до Затоки на Одещині, Оксана Солодовник їхала із Сум до Кирилівки на Запоріжжі, а Олена Шворак із Кропивницького дісталася Коблевого на Миколаївщині, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У Коблевому температура повітря +27, вода у морі дуже тепла – більше 25 градусів. Але після шторму напередодні – доволі каламутна, попри це на пляжі аншлаг. Тисячі людей з’їхалися на море на довгі вихідні. "Все дорого, але море гарне, гарний відпочинок, ми задоволені", - каже відпочивальниця Наталя Ліньова. Ціни на проживання стартують від 100 гривень за номер без вигод, але є і готелі з повним пансіоном, де з двох людей просять 3000 гривень на день.

ТСН досліджує сервіс, ціни та дороги у популярних морських курортах України

ТСН досліджує сервіс, ціни та дороги у популярних морських курортах України

Відпочивальники кажуть, що в будь-якому разі жити тут дешевше, ніж в Затоці чи Одесі, але дорожче, ніж в Іспанії. "Це те, що можу порівняти цього року. На фрукти ціни вищі, на ліжаки ціни вищі. Ні переодягтись, ні якихось туалетів, вбиралень. Брудно, просто брудно", - каже відпочивальниця Анастасія Дзюбак. "Відпочивається добре, але занадто дорого для цього сервісу, для цього місця. 200 гривень з людини, але номер такий... не дуже", - зізнається інша відпочивальниця Ганна Бутенко.

У численних кафе пропонують комплексні сніданки, обіди і вечері – від 70 гривень з людини. Когось ця ціна влаштовує, інші харчі везуть з дому. Пляжні розваги теж є на будь-який смак і гаманець. Найпопулярніший, банан, коштує 80 грн з людини. На відміну від минулого року, коли знайти вільний номер на святкові дні у Коблевому було вкрай важко, тепер у місцевих готелях і базах відпочинку достаньо вільних місць.

Тим часом більше 20 кілометрів пляжів Кирилівки заповнені тисячами відпочивальників. Море просто казкове: вода чиста, тепла, 26 градусів, піщані мілководні береги – для тих, хто приїздить із дітьми, ліпшого годі й шукати. Малеча бавиться у воді, розваг не бракує ні дітям, ні дорослим. Чимало родин вибирають цей курорт саме через його безпечність та невелику кількість нічних розважальних закладів.

У Кирилівці сила силенна кафе та яток, обід на двох обійдеться в 200 гривень. Щоправда, фрукти втричі дорожчі ніж торік: черешня по 70, алича по 40, абрикоси по 50. Діє мережа 4G, житло є на будь-які запити, навіть за 50 гривень, але з душем та вбиральнею на вулиці. Можна винайняти й номер за 3 тисячі – з басейнами, кортами, та охороною. "Дорожче, ніж у Туреччині", - зауважують курортники.

Вільних місць вистачає, але не все так просто: перше ніж замовляти житло по інтернету, треба бути готовим до того, що воно може відрізнятися від зображення на сайті. Неприємні сюрпризи – це насамперед брудна постіль, немита підлога, поламана сантехніка та поява тарганів.

У Затоку цьогоріч їдуть не лише з України, а й з-за кордону. Зранку на пляжі місця фактично немає. На дорогах біля селища затори – одесити та курортники з інших міст їдуть на відпочинок. Житло коштує від 400 гривень -  це не біля моря і з мінімальним комфортом. Ціна за кращі номери сягає кількох тисяч гривень. На пляжі традиційно пропонують платні ліжаки, розваги на воді та їжу. Чимало грошей вартує харчування – по кілька сотень гривень з людини. Дешевший варіант – іти по закупи до супермаркету та готувати самим. Пляжники також нарікають на безпеку біля води та просять місцеву владу обладнати спостережні пости.

Повʼязані теми:

Наступна публікація