Українські прикордонники не пропустили депутата Європарламенту від угорської партії "Йоббік"

Українські прикордонники не пропустили депутата Європарламенту від угорської партії "Йоббік"

Фото: УНІАН

СБУ заборонила політику в’їзд до середини 2019 року.

У Закарпатській області прикордонники не пропустили до України депутата Європарламенту від угорської радикальної партії "Йоббік" Морваі Крістіну, яка підтримувала бойовиків на Донбасі.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook помічник голови Держприкордонслужби, речник відомства Олег Слободян.

"Близько 15-ї години на Закарпатті на кордоні з Угорщиною співробітники Держприкордонслужби виявили та не пропустили в Україну угорську політичну діячку, якій Служба безпеки України заборонила в’їзд до липня 2019 року. Депутат Європарламенту від угорської радикальної партії "Йоббік" Морваі Крістіна (Morvai Krisztina) прибула в пункт пропуску "Лужанка", - заявив він.

За словами Слободяна, під час паспортного контролю прикордонники виконали доручення СБУ відносно політика.

Як уточнив речник Держприкордонслужби, згідно з наявною інформацією, Морваі Крістіна 2014 року відвідувала окуповані бойовиками території окремих районів Донецької та Луганської областей і висловлювала підтримку ватажкам "Л/ДНР".

"Особі вручено рішення про відмову в перетинанні державного кордону, де вказані правові підстави на обмеження у праві в’їзду до України", - резюмував він.

Нагадаємо, раніше праворадикальна партія Угорщини "За кращу Угорщину" ("Йоббік") задекларувала повернення Закарпаття до Угорської Республіки у своїй політичній програмі. До того ж представники партії "Йоббік" були спостерігачами на кримському псевдореферендумі. Після цього СБУ заборонила в'їзд лідерам "Йоббіка".

Повʼязані теми:

Наступна публікація