Українські яхтсмени перепливли Атлантику, попри небезпеки і 4-метрові хвилі

Українські яхтсмени перепливли Атлантику, попри небезпеки і 4-метрові хвилі

Чимало більш досвідчених команд відмовилися від цього задуму, але не українці.

Єдина українська команда фінішувала в одній із найпрестижніших регат у світі. Шестеро українців на невеличкій яхті здолали Атлантичний океан, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Неймовірне  видовище – Канарські острови, кращі яхтсмени світу наприкінці року збираються разом, кілька днів готуються  і виходять на старт "Атлантік раллі". Завдання яхтсменів – якнайшвидше дістатися Карибських островів, а це майже 3000 морських миль.  Вітер слабкий, попереду взагалі штиль. Єдина українська команда на яхті "Бурбон" вирішує  повернути на південь, в бік островів Зеленого Мису, щоби ловити попутній вітер там.

Підкорювачі океану: як амбіції та витримка допомагають українським яхтсменам здолати Атлантику

Підкорювачі океану: як амбіції та витримка допомагають українським яхтсменам здолати Атлантику

19 днів перегонів, вдень і вночі команда несе вахти, стежить за ситуацією і маршрутом. Коли хвиля не надто висока, екіпаж намагається харчуватися з моря – ловить рибу. "Погодні умови були найрізноманітніші – від повного штилю до посилення вітру до 30 вузлів з висотою хвилі до чотирьох метрів. Що стосується складнощів, то це розірвані паруса, продрані мотузки такелажу. З усіма цими складнощами ми впоралися", - кажуть яхтсмени.

Шалені вітри розкидують яхти по всій Атлантиці, багато досвічених екіпажів взагалі відмовляються від  перегонів і повертаються на Канари. Українська команда вирішує, попри все, іти до фінішу – і таки досягає свого. Зараз українці ремонтують свій "Бурбон" на Карибах, але вже за кілька днів знову вирушить у чергову мандрівку.

Кореспондент ТСН Олександр Загородний

Повʼязані теми:

Наступна публікація