Український електричний байк претендує на звання найпотужнішого в світі

Український електричний байк претендує на звання найпотужнішого в світі

електробайк

Рекорд було встановлено цієї ночі на київському велотреку.

Найкращий в світі. Електричний байк, який на одній батареї без додаткової зарядки зміг подолати відстань, яка не по силу навіть  не всім моделям електрокарів найвідомішого бренду "Тесла". Ідея зібрати такий байк належить двом українцям, прийшла вона випадково.

Зі швидкістю 25 кілометрів на годину їде по колу столичного велотреку. Проїхати має 400 кілометрів. За ним уважно спостерігають представники книги рекордів і винахідники байку.

За кермом Віталій Архіпкін. Пять років тому він вже потрапив у книгу Гіннеса – найдовше у світі простояв, балансуючи на велосипеді без руху. Нині працює велокур'єром, тому і погодився на черговий рекорд.

Все почалося зі зламаного мобільного. Чотири роки тому Данило Тонкопій замовив в інтернет-магазині собі новий телефон. 

На столичному велотреку встановили світовий рекорд на електричному байку українського виробництва

На столичному велотреку встановили світовий рекорд на електричному байку українського виробництва

«Я замовив у оператора, а він каже, що доставка за два дні. Я не можу стільки чекати, в мене немає телефона. От так і народилася ідея доставляти телефони з інтернет-магазину зі швидкістю піци», - каже один з розробників Данило Тонкопій.

Так разом з Сергієм Денисенком вони і вирішили започаткувати експрес-доставку гаджетів і закупили партію електровелосипедів. Китайських. Проте з обіцяних 80 кілометрів, він проїжджав лише 35.

Щоби були потужнішими, зручнішими та придатними до українського клімату, велосипеди постійно удосконалювали, навіть сконструювали зимову гуму. Але китайський транспорт все одно не витримував українських доріг.  Спроби, помилки, різні корпуси, різної потужності акумулятори  - так друзі зібрали електробайк, на якому можна проїхати, наприклад, від Києва до Умані і назад.

 «Рама українська, повністю розроблена в Україні. Сідло теж українське. Колеса від мотоциклу «Ява». Чому б не показати світу, що ми круті, що ми зробили ще більш модернову модель», - кажуть розробники.

Саме модернізована модель і йде на рекорд.  Годинами Віталій кружляє треком, не п’є, їсть лише енергетичні батончики. Після 16 годин диво-велосипед зупиняється, бо сів акумулятор.

До заявлених чотирьохсот кілометрів він не доїхав, але світовий рекорд все одно встановлено – понад 367 кілометрів.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація