Український геній ІТ повернувся із США та знайшов роботу в успішній компанії в Києві

Український геній ІТ повернувся із США та знайшов роботу в успішній компанії в Києві

Фото: ТСН

Для хлопця все починалося з блискуче складеного ЗНО.

Український вундеркінд із маленького містечка Липовець на Вінниччині завдяки власним знанням зайшов так далеко, що за нього змагаються найкращі ІТ-компанії світу. Однак після практики за океаном програміст Максим Бевза вирішив повернутися додому, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Він є гордістю для батьків і легендою для свого міста, шкільні успіхи Максима досі там не перевершив ніхто – надія тепер на молодшого брата Андрія, котрий складає кубик Рубика з шаленою швидкістю. Батько впевнений, що розумна дитина починається із розвиваючих ігор. "Це є невеличкі кроки, які дитина робить самостійно", - каже він.

Українець-відмінник ЗНО відмовився від роботи в Google і Facebook

Українець-відмінник ЗНО відмовився від роботи в Google і Facebook

На майбутнє сина батько вплинув найбільше. Фізик за освітою, програміст за покликанням і досі на вістрі прогрессу – одним із перших придбав комп’ютер, обладнав сонячну станцію на городі. В рідній школі Максим прийшов провести урок інформатики – аби учні скористалися його програмою, котра виправляє помилки в англійському тексті. "Найбільша продуктивність, якщо ми любимо те, що робимо. А інакше наша робота буде каторгою", - розмірковує Бевза. Та додає, що головний урок мрії варто робити ще за партою.

Максимові 200 балів із фізики та 194 з української мови відкрили йому двері в кращі університети країни. Батьки із появою ЗНО зітхнули із полегшенням. "Ми розуміли, що це для нас єдиний шанс отримати знання в хорошому престижному київському виші", - зізналася мама. А далі на хлопця чекала стрімка кар’єра в ІТ в компанії, котра підтримує найпопулярніший у світі сервіс з перевірки англійського правопису. Вона заснована українцями, а умови роботи й оплата праці не гірші заокеанських.

Кореспондент ТСН Мирослав Ганущак

Повʼязані теми:

Наступна публікація