Український інженер увійшов до сотні добровольців, які першими можуть заселити Марс

Український інженер увійшов до сотні добровольців, які першими можуть заселити Марс

Українець мріє полетіти на Червону планету

Сергій Якимов донедавна працював у столичному інституті космічних  досліджень.

У сотню претендентів, які першими можуть полетіти на Марс, увійшов і український інженер Сергій Якимов.  Хлопцеві 26 років і він мріє про підкорення Червоної  планети, хоч й усвідомлює, якщо все вдасться, це буде квиток в один кінець, ідеться в сюжеті ТСН.19:30

Потенційний марсіанин, а допоки мешканець Житомира Сергій Якимов, вже через 10 років може стати жителем Червоної планети. Організатори польоту на Марс, нідерландська компанія, відібрала українського інженера з-поміж 200 тисяч претендентів з усього світу. Нині добровольців сто, але на Марс полетять лише 24 людини. Доти на планету відправлять житлові модулі, оранжерею для вирощування овочів, спеціальні прилади для виробництва води і повітря. 

До життя на чужій планеті команду готуватимуть 8 років, а переліт на Марс триватиме 7-8 місяців. Після прильоту - довга адаптація та роботи з облаштування життя. 

Сергій, інженер за фахом, донедавна працював у столичному інституті космічних  досліджень, але покинув роботу через малу зарплатню і вирішив повністю присвятити себе  мрії та дістатися іншої  планети. Він знає, що повернутися на Землю переселенці, найімовірніше, не зможуть. Мати Сергія від такої перспективи не у захваті, але мрію сина підтримує. 

Українець став одним із претендентів на заселення Марсу

Українець став одним із претендентів на заселення Марсу

Політ запланований на 2025 рік, а життя людей на Марсі організатори проекту хочуть перетворити на реаліті-шоу. 

Раніше повідомлялося, що майбутня марсіанка збирається завагітніти у космосі та померти на Червоній планеті.

Кореспондент ТСН Олена Кузнєцова

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація