Український консул заперечив інформацію про ампутацію пальців у моряків - Денісова

Український консул заперечив інформацію про ампутацію пальців у моряків - Денісова

Фото: Reuters

За словами дипломата, українці мають осколкові поранення.

Український консул у Москві Альберт Черняков спростував інформацію про ампутацію пальців в одного з українських моряків, яких Росія захопила у Керченській протоці і незаконно заарештувала на два місяці.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook український омбудсмен Людмила Денісова.

"Український консул сьогодні вночі відвідав трьох поранених наших бійців у СІЗО "Матросская тишина". З його слів, їхній стан здоров'я задовільний. Хлопці мають осколкові поранення, ні в кого ампутацій немає – кістки та суглоби цілі", - заявила вона.

Полонених українських моряків до суду не відпустять – Лавров

Полонених українських моряків до суду не відпустять – Лавров

За словами консула, він також відвідав чотирьох моряків, які перебувають у "Лефортовому": Дениса Гриценка, Романа Мокряка, Юрія Без’язичного та Богдана Головаша.

"Українські моряки одягнені у волонтерський одяг, вони отримали посилки. У них в камерах є телевізори, проте вони їх не дивляться, а читають книжки. Наші хлопці жодних скарг не висловлювали та тримаються мужньо", - розповів Черняков.

Також консул зазначив, що всім морякам переказали фінансову допомогу у розмірі 74 долари на особу, а також вони мають домовленість щодо телефонної розмови з рідними.

"Український консул розповів, що вже складено графік відвідання ним інших моряків у "Лефортовому". Так, на понеділок заплановане відвідання шістьох моряків. У вівторок, 11 грудня, консул відвідає ще шістьох військовополонених, і у середу, 12 грудня, решту п’ять моряків", - резюмувала Денісова.

Щойно розмовляла з українським консулом у Москві Альбертом Черняковим. Він розповів, що сьогодні відвідав чотирьох...

Опубликовано Людмилой Денісовой Пятница, 7 декабря 2018 г.

Як повідомлялося раніше, радник командувача ВМС Вікторія Христенко розповіла, що в українських моряків важкі поранення ніг і ампутація пальців кисті.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід в Керченську протоку українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому, за даними української влади, поранивши щонайменше шістьох українських моряків і захопивши інших у полон.

Згодом так звані суди в анексованому Криму заарештували їх на два місяці. Після цього моряків доправили в СІЗО у Москві. Усіх їх звинувачують у нібито незаконному перетині російського кордону.

Повʼязані теми:

Наступна публікація