Український прикордонник допомагав росіянам влаштувати теракт в Україні – ГПУ

Український прикордонник допомагав росіянам влаштувати теракт в Україні – ГПУ

Фото: УНІАН

Чоловіка знайшли та арештували правоохоронці.

Правоохоронці затримали співробітника Державної прикордонної служби за підозрою у сприянні російським диверсантам під час організації замаху проти військовослужбовця одного з розвідувальних органів України.

Про це повідомляє пресслужба ГПУ.

У кримінальному провадженні щодо спроби організувати терористичний акт проти військовослужбовця арештовано двох виконавців злочину (громадяни РФ) та шестеро їх спільників (всі громадяни України).

"У ході подальшого розслідування, за оперативного супроводження Департаменту внутрішньої та власної безпеки Адміністрації Державної прикордонної служби України, викрито діючого військовослужбовця Держприкордонслужби Н., який упродовж 2017-2019 років, використовуючи своє службове становище, незаконно отримував з інформаційно-пошукових баз даних конфіденційну інформацію стосовно потерпілого та його близьких родичів, яка передавалась терористам", – йдеться в повідомленні.

Ще 12 червня прикордоннику повідомили про підозру у співучасті у незакінченому замаху на терористичний акт. Цього ж дня Печерський райсуд Києва обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, у ніч проти 4 квітня в Голосіївському районі столиці вибухнув автомобіль, який належав співробітнику головного управління розвідки Міністерства оборони. Згодом з'ясувалося, що на машину невідомий намагався встановити вибуховий пристрій. Однак той здетонував завчасно, і підривник отримав численні травми.

Вибух автомобіля в Києві розслідують як теракт

Вибух автомобіля в Києві розслідують як теракт

Повʼязані теми:

Наступна публікація